Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2001


Προς:
Την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Μετά από μακρά παραμονή μου στη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, σας κάνω γνωστό ότι αποφάσισα την αποχώρησή μου από τη θέση αυτή, υποβάλλοντας σήμερα την παραίτησή μου ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια της παραμονής μου στη θέση του Προέδρου εργάστηκα με πάθος καταβάλλοντας την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπηρετήσω με τον αποδοτικότερο και πλέον συνεπή τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η επί 10ετία περίπου παραμονή μου στη θέση του Προέδρου δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση με το χώρο, αλλά συγχρόνως και ηυξημένη για μένα ευθύνη απέναντι στον κλάδο.

Θέλω να πιστεύω ότι προσπάθησα να υπηρετήσω τον κλάδο έξω από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, πράττοντας αυτό που αληθινά πίστευα ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κλάδου και των εργαζομένων.

Όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις κοινές προσπάθειες όλων μας που προέκυπταν μέσα και από τις αντιθέσεις μας αλλά ακόμα και τις συγκρούσεις μας, και παίζοντας ο καθένας το δικό του ρόλο, καταφέραμε να αναδείξουμε τον κλάδο μας έναν από τους κυριάρχους στον συνδικαλιστικό χώρο του Δημοσίου.
Πετύχαμε δε σημαντικά πράγματα σε θεσμικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Η σημερινή μου απόφαση που ουσιαστικά υλοποιεί μια ειλημένη από το Συνέδριο της Χίου απόφαση, αποτελεί την ολοκλήρωση της παραμονής μου στη θέση του προέδρου της Ε.Ε., από την οποία θέση προσπάθησα πάντα για το καλύτερο. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα κριθεί στην πορεία του χρόνου από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Για μένα βέβαια ήταν ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι για μια 10ετία αναδεικνυόμουν Πρόεδρος της Ε.Ε. με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των εργαζομένων της Τ.Α.

Με την ευκαιρία της αποχώρησής μου θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Γενικού Συμβουλίου αλλά και όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την συνεργασία μας που στόχευε πάντα στον ίδιο κοινό στόχο και με τους οποίους δώσαμε κοινούς αγώνες επιδιώκοντας πάντα το καλύτερο.

Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλους κουράγιο για νέους και καλούς αγώνες μιας και προβλήματα πάντα υπάρχουν μπροστά μας. Σ΄ αυτούς μας τους αγώνες σήμερα ξεκινάμε με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού υπάρχει μια καλύτερη υποδομή της Ομοσπονδίας υπάρχει ένα διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα που μέσα απ΄ την ενότητα του μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό, ένα συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζει τις μεγάλες δυνάμεις της αποκεντρωμένης λειτουργίας του Κράτους, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στο κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παλεύει για την Περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.-

Νώντας Λαμπρακάκης


Πρόεδρος Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Κοινοποίηση:
Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.