ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΕΧΡΑΚΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ- TV : "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ"
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Β. ΛΥΡΙΤΖΗ & Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προσέξτε τώρα. Θέμα «Σκουπιδιών», το θέμα που θα συζητήσουμε και αν δεν μας πει γι' αυτά ο Δήμος Αθηναίων, ο κ. Μπεχράκης και οι άνθρωποι που τα μαζεύουν, δεν ξέρω ποιος άλλος μπορεί να μας πει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημέρα κ. Δήμαρχε. Καλώς ήρθατε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Καλημέρα – καλημέρα και στους τηλεθεατές σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε. Να είστε καλά.

Πάμε στο στούντιο μας στη Μουρίζη, θα καλημερίσουμε τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον κ. Θέμη Μπαλασόπουλο. Καλημέρα κ. Πρόεδρε.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή σας ημέρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ επίσης ο κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος, είναι εδώ στην αίθουσα σύνταξης, εδώ στο Ραδιομέγαρο.

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να ξεκινήσουμε από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ να δούμε, που θα πάει αυτή η κατάσταση κ. Πρόεδρε; Βλέπουμε ότι υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών, σας έχει καλέσει σε διάλογο, έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα, λογικό ακούγεται αυτό που λέει, μέχρι το Μάιο και να προχωρήσει η διαδικασία της ένταξής σας και εσείς 9 η μέρα σήμερα επιμένετε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και επί της ουσίας κ. Μπαλασόπουλε από τη στιγμή που ουσιαστικά όλοι λένε αυτό που λέτε κι εσείς, δίκιο έχετε, πρέπει να ενταχθείτε στα βαρέα – ανθυγιεινά, αυτοί που πρέπει να ενταχθείτε, αλλά να κάνουμε βρε παιδιά μια καταγραφή, να δούμε, να μην ενταχθεί και κανένας άλλος που είναι κομμωτής και πραγματικά κομμωτής δηλαδή, γιατί δεν μπαίνετε στη διαδικασία, ένας μήνας είναι δηλαδή. Η ερώτηση είναι απλή, ένας μήνας είναι να δείτε τι θα γίνει και αν δεν γίνει αυτό που λέτε, συνεχίστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και θα έχετε και τη στήριξη των πολιτών έτσι, ενώ τώρα φοβάμαι ότι δεν την πολύ έχετε.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Κατ' αρχήν δεν απεργούν οι εργαζόμενοι μόνο στην καθαριότητα. Η απεργιακή κινητοποίηση δεν έχει μόνο την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αλλά θα πάμε σ' αυτό το ζήτημα που είναι και το αίτημα αιχμής της απεργιακής κινητοποίησης.

Εμείς διεκδικούμε αυτό το αίτημα εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ευθύνη των προηγούμενων Κυβερνήσεων, είναι και της τωρινής. Η θέση μας είναι, επέκταση του Κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ, ο οποίος ισχύει αυτή τη στιγμή και είναι νόμος του κράτους. Ό,τι επαγγέλματα υπάρχουν σ' αυτό τον Κανονισμό να επεκταθούν και στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Αν θέλει η Κυβέρνηση να υλοποιήσει το αίτημά μας, μπορεί να το κάνει. Δεν μπορούμε εμείς να μπούμε σε μια επιτροπή που θα δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να συνομιλούμε για αποχαρακτηρισμό ή χαρακτηρισμό επαγγελμάτων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό τι σας νοιάζει εσάς κ. Μπαλασόπουλε; Εσείς θα κανονίσετε την πολιτική της Κυβέρνησης;

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν, πώς δεν μας νοιάζει. Δηλαδή έχουμε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι είναι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ς, είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά και θα πάμε και θα πούμε εμείς μέσα από αυτή την Επιτροπή, ότι αυτοί που είναι στο δημόσιο, που είναι μόνιμοι δεν θα είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά; Μπορούμε να το κάνουμε εμείς αυτό, να αποχαρακτηρίσουμε επαγγέλματα;

Δεύτερον, εμείς δεν διαφωνούμε να πάμε σε διάλογο, ούτε στην Επιτροπή που λέει ο κ. υπουργός. Αλλά αυτή η Επιτροπή θα πρέπει να έχουμε συμφωνήσει εκ των προτέρων προς τα πού θα κατευθυνθεί. Εμείς ζητάμε επέκταση του Κανονισμού. Το Υπουργείο λέει στην κατεύθυνση του Κανονισμού, που σημαίνει ότι πιθανόν θα βγάλουν κάποια επαγγέλματα, που αυτή τη στιγμή είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εμείς δεν μιλάμε ούτε για τραγουδιστές …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό τώρα που λέτε, είναι μια αντίφαση κ. Μπαλασόπουλε.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μιλάμε για τραγουδιστές, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Μιλάμε για συγκεκριμένες ειδικότητες που οι αντίστοιχοι εργαζόμενοι στους Δήμους που είναι στο ΙΚΑ είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά και αυτοί που είναι στο δημόσιο δεν είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεύτερον, ζητάμε να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα. Δεν υπάρχει στο δημόσιο. Τρίτον, η επαγγελματική ασθένεια. Εάν συμφωνήσουμε εμείς πάμε σε μια τέτοια Επιτροπή, η οποία θα έχει και λόγο ύπαρξης, γιατί ξέρεις στην Ελλάδα όταν δεν θέλουμε να λύσουμε κάτι, κάνουμε 10 επιτροπές και τα 18 χρόνια που ζητάμε αυτό το θέμα, έχουμε συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε πάνω από 8 Επιτροπές.

Άμα σας έφερνα σήμερα τα πορίσματα, δεν θα χωρούσα εγώ στο Στούντιο στη Μουρούζη. Και πάμε σ' αυτή την Επιτροπή όχι σε δύο μήνες, σε έξι μήνες λέμε εμείς. Αλλά αυτή η Επιτροπή θα έχει πλαίσιο, η οποία θα κουβεντιάζει στο πού θα πάει αυτή η λογική που συζητάμε και διεκδικούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα, κατηγορείστε κ. Μπαλασόπουλε και από συναδέλφους σας συνδικαλιστές κλπ., η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ότι λειτουργείτε, να το πω έτσι, παραταξιακά. Ότι ενώ υπάρχει ο διάλογος και γι' αυτό έχουν αρχίσει και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό απ' ότι έχουμε αντιληφθεί. Κατηγορείτε ότι το ΠΑΜΕ κινητοποιεί όλη αυτή την ιστορία, ότι από την άλλη πλευρά υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ήδη εργάζονται και όντως εδώ που τα λέμε μαζεύονται σκουπίδια, θα μας πει και ο Δήμαρχος σε λίγο, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Είδαμε και συγκρούσεις, είδαμε και κατέβα κάτω από το φορτηγό κλπ.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Θα μας πει και ο κ., Αντιπρόεδρος από την άλλη πλευρά. Αλλά να το πω αλλιώς κ. Πρόεδρε, να το πω έτσι και με ανοιχτή καρδιά ..

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η απεργιακή κινητοποίηση δεν είναι παρατάξεων, είναι των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά δεν εμφανίζεται έτσι όπως το λέτε.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η απεργιακή κινητοποίηση δεν είναι του ΠΑΜΕ, ούτε της ΔΑΚΕ, ούτε της ΠΑΣΚΕ, ούτε της ΑΣΚ. Είναι απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων που διεκδικούν ένα δίκαιο αίτημα, που και αυτή η Κυβέρνηση μας είχε υποσχεθεί από το 2004, ότι μέσα στο 2005 θα το έχει λύσει νομοθετικά και τους τελευταίους τρεις μήνες που συναντιόμαστε με το Υπουργείο, συνεχώς δεν μπορούσε να μας δώσει μία ουσιαστική απάντηση.

Άρα, λοιπόν, εάν τα προβλήματα που έχουμε εμείς εσωτερικά μέσα στην Ομοσπονδία να είστε σίγουροι, ότι θα τα λύσουμε εσωτερικά και θα δηλώσω …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι – όχι, εγώ δεν αναφέρομαι στα εσωτερικά προβλήματα. Αναφέρομαι στα δημόσια προβλήματα.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Και θα δηλώσω, ότι εγώ δεν κάνω αντιπαράθεση εδώ. Εγώ εκπροσωπώ την Ομοσπονδία. Έχουμε βήμα να κάνουμε αντιπαράθεση οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, έξω απ' αυτά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άλλο θέλω να πω. Κοιτάξτε να δείτε και επειδή ξέρετε καλά, ότι είστε ένας κρίσιμος τομέας για τη δημόσια ζωή, από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα, δεν λέει κανείς να συζητάτε επ' αόριστον, όπως τόσα χρόνια, με χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο, ένας μήνας είναι ο έρμος, γιατί που είμαστε και μέσα στο Πάσχα δεν κάνετε μία κίνηση καλής θέλησης και από την πλευρά σας και άμα δείτε, ότι δεν πάνε τα πράγματα προς τα εκεί που θέλετε, κόψτε το αυτό το βήμα.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Να είστε σίγουρος, ότι πάλι εμείς θα δείξουμε την ευαισθησία, όπως έχουμε δείξει και άλλες φορές. Πάλι εμείς θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Βλέπετε η Κυβέρνηση δεν δείχνει την ευαισθησία που είναι στα χέρια της να το λύσει.

Αλλά θα σας πω ένα σοβαρό ζήτημα. Δεν μπορούμε εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαπραγματευτούμε με την Κυβέρνηση ή με οποιονδήποτε άλλον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το είπατε αυτό, όχι.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μα αυτό θέλει η Κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το δικό σας διαπραγματευτείτε εσείς κ. Μπαλασόπουλε.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μας σας λέω, ότι υπάρχει …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πηγαίνετε στην Επιτροπή και πείτε, ότι εμείς μιλάμε μόνο για τα δικά μας.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μα το λέμε αυτό το πράγμα και μας λένε, όχι, δεν συζητάμε. Και η Κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μιλάνε για συγκεκριμένες κατηγορίες και μάλιστα μας ζητάνε, να δεσμευτούμε για ρυθμίσεις που θα μας πάνε πίσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς κ. Μπαλασόπουλε, γιατί κατηγορείτε το Δήμο, ότι έχει στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό; Οι άνθρωποι εδώ δεν απεργούν, είναι άλλο πράγμα από εσάς.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτός ο μηχανισμός υπάρχει πάρα πολλά χρόνια από τη δεκαετία του '90, είναι μια άλλη Ομοσπονδία η οποία …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με το ζόρι πρέπει να απεργήσουν; Δεν απεργούν οι άνθρωποι, δεν θέλουν να απεργήσουν.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η οποία όταν απεργεί το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ς, κοιτάξτε, εμείς εκπροσωπούμε 60.000 εργαζόμενους. Αυτή η Ομοσπονδία που υπάρχει εκπροσωπεί περίπου 2.500 εργαζόμενους που είναι ο μηχανισμός της καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας, οι οποίοι κάθε φορά χρησιμοποιούνται σαν μηχανισμός απεργοσπαστικός. Και είναι συγκεκριμένος ο λόγος που το κάνουν αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πείτε κ. Δήμαρχε κι εσείς. Λένε απεργοσπαστικός μηχανισμός, δεν είναι στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, είναι άλλοι οι οποίοι δεν απεργούν. Πώς είναι απεργοσπαστικός μηχανισμός; Αυτό θα ίσχυε αν ήταν μέσα από την Ομοσπονδία και κάποιοι απ' αυτούς δούλευαν, οπότε αυτό θα ήταν απεργοσπάστες. Εδώ είναι κάτι διαφορετικό.

Για πάμε και στον κ. Πολυμερόπουλο στην αίθουσα σύνταξης, τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, να δούμε τη δική του πλευρά, γιατί έχουν ακουστεί και για κομματικές κινητοποιήσεις και για άλλου τύπου προβλήματα και για πολιτικά κίνητρα. Τι λέτε εσείς κ. Πολυμερόπουλε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πολυμερόπουλε, η ερώτηση προς εσάς είναι, αφού η Ομοσπονδία έχει πάρει απόφαση, η Ομοσπονδία έχει πάρει απόφαση δεν είναι θέμα παρατάξεων κλπ., έτσι δεν είναι;

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε, έχουμε μέσα στην Ομοσπονδία και διαφορετικές απόψεις. Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση ρήξη ή δεν πρόκειται να έρθουμε σε αντιπαράθεση, ούτε πρόκειται τα εσωτερικά μας προβλήματα να τα συζητήσουμε, διότι έχουμε βήμα μέσα στην Ομοσπονδία και τα συζητάμε.

Και θεωρώ ότι κοινός σκοπός είναι να επιλυθεί το ζήτημα. Ο καθένας βεβαίως το βλέπει από την δική του την πλευρά. Όμως κοινός σκοπός και κοινό ζήτημα όλων αυτών των ημερών είναι, πώς θα επιλυθεί το θέμα των βαρέων και των ανθυγιεινών κυρίως και εμείς έχουμε κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση.

Έχουμε πει, ότι όσο στεκόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο, με την Κυβέρνηση εννοώ, και δεν έχουμε δίαυλο επικοινωνίας, δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθεί το ζήτημα.

Η άποψή μας είναι, ότι μπορούμε να πάμε σε μία αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης. Με το πλαίσιο που έχει η κάθε πλευρά, και εμείς και η Κυβέρνηση, χωρίς να κάνει ούτε βήμα κανένας πίσω από το πλαίσιο το οποίο υπάρχει, μπορούμε να μπούμε σε ένα διάλογο δύο μηνών, εγώ όταν καθορίστηκε το δίμηνο από την Επιτροπή, δεν ήμουνα σ' αυτή τη συνάντηση.

Εγώ την αποδέχομαι, είτε είναι δύο μήνες, είτε είναι 40 μέρες, είτε είναι ένα τρίμηνο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μπορούμε να συζητήσουμε εκεί πέρα οτιδήποτε μας απασχολεί. Εάν δεν μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, εδώ είμαστε να συνεχίσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι.

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά θα ήθελα να σας πω το εξής. Υπάρχουν ειδικότητες οι οποίες είναι δεδομένο, ότι είναι στα βαρέα και στα ανθυγιεινά και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Αλλά στον Κανονισμό του ΙΚΑ υπάρχουν και ειδικότητες, οι οποίες δεν αφορούν εμάς. Μα είναι στα βαρέα και στα ανθυγιεινά ο τραγουδιστής που είπατε προηγουμένως, μα εμείς δεν έχουμε τραγουδιστή. Είναι ο εκφωνητής, μα δεν έχουμε εκφωνητή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . Είναι οι βρεφονηπιοκόμοι, οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Εμείς με το ζόρι θα τις βάλουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά μαζί με το σιδερά και τον οικοδόμο;

Μπορούμε, λοιπόν, να βρούμε λύση. Και αν δεν βρούμε λύση στα ζητήματα τα οποία υπάρχουν, χωρίς κανένας να κάνει πίσω απ' αυτά που πιστεύει, δεν προδίδει κανένας τίποτα, δεν έχει καμία διαφοροποίηση κανένας από τη γενική γραμμή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα εσείς κ. Πολυμερόπουλε, εισηγείστε αναστολή των κινητοποιήσεων, να παραμείνετε στο διάλογο, να συζητήσετε και αν δεν λυθούν τα προβλήματα, να επανέλθετε δριμύτεροι εν πάση περιπτώσει;

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή ήταν η πρότασή μας, αυτή είναι η πρόταση. Μόνο που θέλω να πω και κάτι. Ότι δεν μπορεί να συνεδριάζουμε πάντα υπό την πίεση 50 επαγγελματιών επαναστατών οι οποίοι θα μας επιβάλλουν την άποψή της, δεν θα κάνουμε διάλογο. Πώς θα επιλυθεί το θέμα;

Εγώ να συμφωνήσω, ότι μπορεί να έχει η μία πλευρά άδικο ή η άλλη. Αλλά είναι κοινό αυτή τη στιγμή, ότι και οι δύο επιδιώκουν τη λύση των προβλημάτων. Πριν από 2,5 χρόνια μαζί με τον Θέμη Μπαλασόπουλο ανοίξαμε μία απεργιακή κινητοποίηση, αναδείξαμε το πρόβλημα των βαρέων και των ανθυγιεινών, οι δυο μας την κλείσαμε την απεργιακή κινητοποίηση εκείνη την εποχή χωρίς να δώσουμε λύση στο ζήτημα.

Σήμερα τι λέμε; Εγώ λέω πάλι το ίδιο πράγμα, αναδείξαμε το ζήτημα, το προωθήσαμε ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, να προχωρήσουμε στο διάλογο και αν η Κυβέρνηση υπαναχωρήσει, εάν η Κυβέρνηση διαφοροποιήσει τη στάση της, τότε και εμείς είμαστε εδώ πέρα να συνεχίσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Και να κάνω και μία ακόμη πρόταση. Να γίνει αυτός ο διάλογος αν θέλουμε, υπό την αιγίδα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και υπό την αιγίδα και την εγγύηση της ΚΕΔΚΕ για να μπορέσουμε να φτάσουμε κάπου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βάλτε τους κι αυτούς μέσα και εγώ νομίζω, ότι φαίνεται λογική πρόταση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λογικό κ. Μπαλασόπουλε, δεν είναι μια λογική πρόταση;

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας άκουσα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέω δεν ακούγεται λογική η πρόταση, δεν ξέρω τώρα τα ιδιαίτερα μεταξύ σας, αλλά μου φαίνεται λογική για την εκτόνωση μιας κατάστασης. Και ξέρετε κάτι, δεν πρέπει να λάβετε υπόψη οι συνδικαλιστές, ανεξαρτήτως απόψεων, δεν πρέπει να λάβετε υπόψη οι συνδικαλιστές τα 4 εκατομμύρια;

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρείτε ότι είμαστε σκληροί και αδίστακτοι;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, δεν το λέω έτσι.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω το είπε ο συνάδελφος, έχουμε πάρει τόσες πολλές φορές αποφάσεις που κάνουμε ένα βήμα πίσω. Έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας και το σεβασμό μας και στους εργαζόμενους. Δηλαδή για να φτάνουμε σε αυτό το όριο, αντιλαμβάνεστε ότι πολλές φορές έχουμε συμφωνήσει, πολλές φορές έχουμε πάρει δεσμεύσεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά και τελικά μόλις κλείνει η απεργιακή κινητοποίηση όλοι το ξεχνάνε.

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο να βρούμε λύση και θα πρέπει οι επόμενες ώρες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αν η κυβέρνηση δείχνει την αδιαλλαξία που έδειξε και χθες στο να μη μας συναντήσει ο Υπουργός ενώ βλέπω στο τρέιλερ που περνάει στην οθόνη σας ότι να υπάρχει διάλογος, με τον Υπουργό δεν έχουμε συναντηθεί αυτές τις μέρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον κ. Νάκο είδατε, το ίδιο κάνει.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι με τον Υπουργό θα είχαμε δώσει λύση, γιατί και αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και μπορεί να δώσει λύση. Το να συζητάμε με άλλους παράγοντες δεν δίνει λύση. Πρέπει να σας πω όμως και κάτι άλλο πριν τελειώσω την παρέμβασή μου. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής απ' ότι με ενημέρωσαν οι συνάδελφοι σήμερα στον Ενιαίο Σύνδεσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί κ. Μπαλασόπουλο.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εκεί που απορρίπτονται τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα ξεπέρασε το όριο και πήγαν σε ένα άλλο δίπλα κύτταρο, το οποίο ήδη είχε κορεστεί, έχει ξεπεράσει κατά 5 μέτρα τις μελέτες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης δηλαδή λέτε;

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα, θα κλείσει ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής για πολλούς μήνες. Γι' αυτό θα πρέπει να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ αυτή τη στιγμή και να αναλάβει ο Σύνδεσμος τη διαχείριση της απόθεσης απορριμμάτων. Θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα η πρωτεύουσα τις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένετε να μας τα πει και ο κ. Δήμαρχος εδώ, ο κ. Μπεχράκης.

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή παρέμβαση; Απ' ότι βλέπετε δημιουργείται μία αλυσίδα προβλημάτων και δημιουργείται πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε προηγουμένως ή εντείνονται προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Εγώ και αυτή τη στιγμή θα κάνω έκκληση και στον Θέμη τον Μπαλασόπουλο, με τον οποίο είμαστε χρόνια και γνωστοί και συμπορευόμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στον Υπουργό, να πάμε σε μια συνάντηση ο καθένας έχοντας τη δική του άποψη, την ατζέντα τη δική του, να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε, να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας και αν δεν φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, τότε είτε μετά το συνέδριο που έχουμε τον Μάιο, είτε σε ένα δίμηνο, είτε σε ένα τρίμηνο, εδώ είμαστε να ξαναρχίσουμε κινητοποιήσεις.

Όμως, αυτή τη στιγμή έχοντας και οι δύο ένα τείχος μπροστά μας χωρίς επικοινωνία, δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα και ήδη πάμε για το Πάσχα και θα εξαναγκαστούμε κάποια στιγμή να πάμε σε διάλογο είτε να κλείσουμε την απεργία χωρίς διάλογο και είναι κρίμα γιατί έχουμε κάνει το επόμενο βήμα. Και εγώ και ο Θέμης ο Μπαλασόπουλος προωθήσαμε την άποψη των βαρέων και ανθυγιεινών.

Δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Δεν θεωρούμε ότι κανένας άλλος βοήθησε τόσο σημαντικά όσο εμεί αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τελεία κ. Πολυμερόπουλε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Δήμαρχος θέλει να κάνει μία παρέμβαση. Ελάτε κύριε Δήμαρχε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Επειδή γνωρίζω και τους δυο σας και σας εκτιμώ ιδιαίτερα, θέλω να σας κάνω έκκληση, εν ονόματι των κατοίκων της πόλης που εκπροσωπώ και εν ονόματι των αγίων ημερών που έρχονται, λύστε την απεργία και μπείτε στο διάλογο και να ξέρετε ότι εμείς που σήμερα εμφανιζόμαστε ότι είμαστε αντίθετοι με εσάς, θα είμαστε δίπλα σας. Αλλά λύστε την απεργία. Η κατάσταση ξέρετε ότι πάει να ξεφύγει από κάθε όριο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό που είπε ο κ. Μπαλασόπουλος δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει ένας μηχανισμός απεργοσπαστικός λένε οι μεν, όχι εμείς δουλεύουμε κανονικά λένε οι δε, δεν είναι δουλειά μας για να κρίνουμε. Υπάρχει ένας μηχανισμός ο οποίος μαζεύει κάποια σκουπίδια από κάποιους δρόμους. Αυτά όπως πάνε στη χωματερή, η χωματερή τώρα ελέγχεται από κανέναν ή είναι τα ΜΑΤ απ' έξω. Το θέμα είναι αν ελέγχεται που πάνε και αφήνουμε τα σκουπίδια.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Η χωματερή για να λειτουργήσει έχει την εσωτερική της οργάνωση. Η εσωτερική της οργάνωση στηρίζεται σε έναν ιδιώτη ο οποίος αυτή τη στιγμή υπάρχει στη χωματερή και δουλεύει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί ο ίδιος άνθρωπος που έχει τα μηχανήματα εκεί και κάνει τη ρύθμιση...

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Δήμαρχε την πρώτη μέρα...

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Αυτή είναι η αλήθεια.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα σκουπίδια τα αφήνανε επάνω στο ήδη αποκαταστημένο κύτταρο.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Γιατί τα αφήσανε εκεί κ. Μπαλασόπουλε; Γιατί βάλανε τις μπουλντόζες...

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: ... και μετά από που θα ζητήσουμε ευθύνες άμα υπάρξει και κατολίσθηση;

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη για ότι υπάρχει και νομίζετε ότι είναι παράνομο. Όπως και εγώ δικαιούμαι...

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι δουλειά της δικαιοσύνης τώρα το έγκλημα που γίνεται στη χωματερή.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Παρακαλώ, όπως και εγώ δικαιούμαι να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη για όσες ζημιές έχετε προκαλέσει στο δήμο.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιοι έχουν προκαλέσει;

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Λόγω των υπερωριών που καλούμαι να πληρώσω και τις οποίες εγώ δεν θα τις μετακυλήσω στα δημοτικά τέλη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό μας έλειπε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπερωρίες στους εργαζόμενους μιλάτε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Βεβαίως. Έτσι μαζεύονται τα σκουπίδια; Ποιος πληρώνει αυτές τις υπερωρίες; Ποιος τις πληρώνει;

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε μήνα τις δίνετε κ. Δήμαρχε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Αφήστε, δεν είναι έτσι. Το ζήτημα είναι να λύσουμε το θέμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή τώρα δεν είναι ωραίο πράγμα κ. Μπαλασόπουλε οι εργαζόμενοι να συγκρούονται.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ίδιο είναι το ποσό, ούτε 1 € παραπάνω. Γι' αυτό λέω δεν βοηθάει αυτή η τοποθέτηση. Εδώ κοιτάμε να βρούμε λύση. Να λύσουμε το πρόβλημα. Εμείς έχουμε μια νόμιμη απεργία. Κανένας δεν θα την κηρύξει παράνομη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είπε κανείς ότι παράνομη, αλλά κοινωνικά πιέζεται πολύ η πόλη κ. Μπαλασόπουλε, το ξέρετε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Κύριε Μπαλασόπουλε ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι το συσσωρευμένο σκουπίδι για να μαζευτεί θέλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια απ' αυτό που μαζεύεται όταν είναι μέσα στον κάδο.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς θα τα μαζέψουμε. Ξέρετε πολύ καλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτοί θα τα μαζέψουν, είναι αλήθεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι διατεθειμένοι να ακούσουν την έκκληση του Δημάρχου; Αυτό που σας είπε ο Δήμαρχος κ. Μπαλασόπουλε.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Την ακούμε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Εγώ σας κάνω έκκληση να λυθεί η απεργία και να ξεκινήσετε το διάλογο. Και σε αυτό το διάλογο...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πείτε και καμιά κουβέντα στο Υπουργείο κύριε Δήμαρχε;

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: ...θα μας έχετε συμμάχους, θα μας έχετε δίπλα. Εμάς ο ρόλος μας σαν ο μεγάλος δήμος της χώρας...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι δικοί σας εργαζόμενοι είναι στα βαρέα στο σκουπίδι; Οι δικοί σας εργαζόμενοι που δουλεύουν τώρα, οι εργαζόμενοι στα απορρίμματα, έχουν βαρέα ανθυγιεινά;

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Δεν νομίζω ότι...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μόνο αυτοί που είναι αορίστου χρόνου.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν άνοιξε η χωματερή που πήγαν οι εργαζόμενοι με τα αυτοκίνητα και τους είπαμε δεν τελείωσε η απεργία, θέλανε να γυρίσουν πίσω. Κανένας δεν ήθελε να σπάσει την απεργία. Τα αιτήματα που διεκδικούμε εμείς είναι και γι' αυτούς τους συναδέλφους. Τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα. Θέλω να κρατήσω χαμηλούς τόνους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και καλά θα κάνετε κ. Μπαλασόπουλε για να βρεθεί δίοδος επικοινωνίας. Να βρεθεί δίοδος επικοινωνίας, να μπορέσετε να συνεννοηθείτε για τα βασικά, να μπείτε σε ένα διάλογο και να μαζέψουμε το σκουπίδι. Αυτό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε τόσο διαλλακτικοί που έχουμε κατηγορηθεί μόνο απ' τους εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να τα κερδίσετε τα αιτήματά σας, δεν λέει κανείς το αντίθετο. Όποιον και να ρωτήσετε θα σας πει κανείς ότι δεν πρέπει να είναι βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμα;

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα αίτημα το οποίο το προωθήσαμε και το καταθέσαμε και είναι το βασικό αίτημα που θα υλοποιηθεί. Είναι δεδομένο ότι θα υλοποιηθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν τίθεται θέμα. Να το πω αλλιώς κ. Μπαλασόπουλε. Έχετε απόλυτο δίκιο και το χάνετε με τη μέθοδο. Απόλυτο δίκιο έχετε και το χάνετε με τη μέθοδο, διότι σήμερα 4 εκατ. κάτοικοι και το ξέρετε τώρα και ξέρετε εμείς που σας μιλάμε πόσες φορές έχουμε πει γι' αυτά τα πράγματα. 4 εκατ. κάτοικοι χάνουν από μπροστά τους το δίκιο σας και βλέπουν το σκουπίδι.

Και όταν ο άλλος κατεβάζει το παιδί και το σκουπίδι είναι βουνό, βλέπει το παιδί του δίπλα στο σκουπίδι, δεν βλέπει το δικό σας πρόβλημα. κατεβάστε το σκουπίδι να δει το πρόβλημα. Έχετε δίκιο δηλαδή, δεν υπάρχει θέμα. Ο Δήμαρχος, οι υπουργοί, οι πολιτικοί, όλοι λένε ναι, βαρέα ανθυγιεινά, έχουν δίκιο οι άνθρωποι, να κάτσουμε να το συζητήσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα θα συνεδριάσετε και θα αποφασίσετε κ. Μπαλασόπουλε;

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Εάν κάποιος δικαιούται βαρέα και ανθυγιεινά, αν κάποιος δικαιούται απ' το σύνολο των εργαζομένων είναι οι άνθρωποι αυτοί που εργάζονται στην καθαριότητα και το βράδυ όποιος κυκλοφορεί και τους βλέπει τι αγώνα κάνουν και με ποιες δυσκολίες, βεβαίως και δικαιούνται. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δέχεστε...

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω και κάτι άλλο. Τη συμπάθεια του κοινωνικού συνόλου την έχουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεδομένο είναι αυτό.

Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε χορτάσει απ' αυτή τη συμπάθεια. Εμείς γι' αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο για να βρούμε μια οριστική λύση. Και θέλω να διευκρινίσω και κάτι. Εμείς δεν διεκδικούμε κανένα ανθυγιεινό και επικίνδυνο επίδομα. Θεσμική είναι η διεκδίκησή μας. Δηλαδή για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Θεσμική, ίση μεταχείριση. Ο πιο σκληρός εργοδότης είναι το κράτος, το δημόσιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά επειδή όμως ταυτόχρονα και εσείς είπατε κάτι πριν, ότι έχετε χορτάσει απ' την κοινωνική συμπάθεια και επειδή είστε άνθρωποι οι οποίοι έρχεστε σε επαφή με το σύνολο όλων μας, δεν ζείτε έξω απ' την κοινωνία. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας και αυτό το γεγονός. 9 μέρες είναι. Δεν είναι ούτε 2, ούτε 3, είναι 9.

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουν αναιρεθεί αυτές οι υποσχέσεις που δοθήκανε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κακό παρελθόν, σύμφωνοι.

Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και μπορεί να είμαστε καχύποπτοι, αλλά αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται ως τακτική. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να κάνουμε το επόμενο βήμα. Και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Να μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι ακόμη, γιατί επιμένω στην έκκληση για να λύσετε αμέσως την απεργία. Διότι όλα τα δεδομένα που τουλάχιστον εγώ έχω μπροστά μου, δείχνουν ότι με τη συνέχιση της απεργίας δεν κερδίζετε τίποτα. Αντίθετα μόνο χάνετε. Δηλαδή μπαίνω στη συνδικαλιστική λογική πια και σας λέω ότι με σκέτη συνδικαλιστική λογική, έχω κάνει συνδικαλιστής, πιστέψτε με, προκύπτει ένα δεδομένο.

Ότι με τη απεργία δεν κερδίζετε πλέον τίποτα. Το θέμα το αναδείξατε πολύ. Υπάρχει μια αναγνώριση του αιτήματός σας. Σταματήστε τη απεργία και προχωρήστε στο διάλογο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και θα τους έχετε όλους δίπλα σας. Και τα μέσα θα τα έχετε δίπλα σας, θα το δείτε.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Κάθε μία μέρα απεργία που κάνετε, ψαλιδίζετε κάτι απ' το δίκαιο αίτημά σας. Το ψαλιδίζετε οι ίδιοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρέπει να κλείσουμε κύριε Δήμαρχε. Να σας ευχαριστήσουμε πολύ. Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν και θα λάβουν τις αποφάσεις τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νομίζω ότι υπάρχει μια ακτίνα φωτός κύριοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει καλή διάθεση. Καλημέρα σας κύριοι, να είστε καλά. Θα λύσουμε άλλο πρόβλημα μετά, έχουμε άλλο ζήτημα. Ζήτημα αγορά. Κύριε Τσιρώνη είστε εκεί;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ο Δήμαρχος έχει λόγο για την αγορά με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που είδαμε χθες στην αγορά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρέπει να πείτε μια κουβέντα.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Θέλετε να μείνω;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρέπει να πείτε τώρα μια κουβέντα για την αγορά.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Ακούστε, η δημοτική αρχή τους δημοσιογράφους τους διευκολύνει πάρα πολύ στο έργο τους και είναι ανοιχτή, λογοδοτεί καθημερινά για ένα σύνολο δράσεων. Ένα μεμονωμένο περιστατικό τώρα που έχει συμβεί εκεί, δεν νομίζω ότι μπορεί να μεταβάλει την εικόνα που έχει ο Δήμος στη σχέση του με τους ανθρώπους του επαγγέλματος, του δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά αυτό να μην οδηγήσει και σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην αγορά τώρα.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Είναι ένα ατυχές γεγονός. Να μη του δώσουμε κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη διάσταση. Είναι ατυχέστατο το γεγονός και οπωσδήποτε είναι καταδικαστέο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως και η αγορά πρέπει να λειτουργήσει με κανόνες και με διαφάνεια κλπ. Δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οι έμποροι εκεί. Τον ελεγκτή τον διώχνουν με κλοτσιές. Άσε το δημοσιογράφο.

Θ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Και στην ψαραγορά, στην ιχθυαγορά και στην αγορά των λαχανικών, οι δημοσιογράφοι κάνουν πολύ άνετα την εργασία τους. Αυτό το ατυχές περιστατικό δεν θέλω να δείξει ότι θα εμποδιστούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους στην κρεαταγορά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ κ. Δήμαρχε.