ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 863

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., η οποία με μέλη της παραβρέθηκε απ' την πρώτη στιγμή στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών έξη (6) μηνών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή επίσης καταδικάζει το κλίμα τρομοκρατίας που είχε επιβληθεί με τη συνεχή παρουσία των Μ.Α.Τ. έξω από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, προειδοποιώντας το Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την επίδειξη πυγμής και με την τρομοκράτηση των εργαζομένων, αλλά με την άρση των αιτιών που τα δημιουργούν.

Τέλος ήρθαν στην επιφάνεια τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ο.Τ.Α. και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις τα τελευταία 15 χρόνια αντί να αποδίδουν τους θεσμοθετημένους πόρους (υπολογίζεται ότι έχουν παρακρατηθεί πάνω από 2,8 δις ευρώ), δίνουν νέες αρμοδιότητες - χωρίς πόρους - που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η κατάσταση αυτή επιβάλλει την συνολική αγωνιστική παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε μια τέτοια προσπάθεια η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα σταθεί αλληλέγγυα. .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Σπύρος Πολυζώης