Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2004

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Παναγιώτη Τζανίκο, που συνεχίζει προκλητικά να μην εφαρμόζει τους Νόμους και τις αποφάσεις του Κράτους στη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Παραβλέπει ακόμα και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με έγγραφό του, του έχει γνωρίσει ότι, η πρόσληψη προσωπικού μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων που ασκούν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας (Ελεγχόμενη Στάθμευση, κλπ.) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ.

Στην προσπάθεια συγκάλυψης της παράνομης δραστηριότητας του, με νεώτερη απόφαση του, αναθέτει καθήκοντα και αρμοδιότητες που ασκούν αποκλειστικά (σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2002) οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του Δήμου (Εργάτες, Οδηγοί, Υπάλληλοι, κλπ.).

Συγχρόνως, επιχειρεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου για να ξεπουλήσει τα πάντα. Τελευταίο φαινόμενο, η μετακίνηση δεκάδων υπαλλήλων που συμμετείχαν στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου να απευθυνθούν στα συνδικαλιστικά τους όργανα και από κοινού να αντιμετωπίσουμε την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και να υπερασπίσουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Επίσης καλεί τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια Αττικής, Συνήγορο του Πολίτη, κλπ.) να προστατεύσουν τους Δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Αμαρουσίου που καλούνται καθημερινά να πληρώνουν κλήσεις για “παράνομη” στάθμευση από “μαϊμού” Δημοτικούς Αστυνόμους.

Σε αντίθετη περίπτωση, η αντίδραση μας θα είναι δυναμική.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ