ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 376

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή της την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 αφού ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Δημάρχου Ερίσου που αντί να απολογείται μιας και έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν εφαρμόζει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, έγινε διώκτης τους επιτρέποντας την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των εργαζομένων αποφάσισε τα πιο κάτω:

1. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δήμαρχο Ερίσου κα Αικατερίνη Κουταλά που με δική της αίτηση οι αστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν το Δημαρχείο και εζήτησε την σύλληψη και ποινική δίωξη των εργαζομένων που διεκδικούσαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

2. Καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων που ενώ έχουν δικαιωθεί από τα πολιτικά δικαστήρια η κα Δήμαρχος, νεοεκλεγείσα, έτρεξε να εφαρμόσει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους, στις οικογένειες τους αλλά και στη λειτουργία του Δήμου.

3. Η Δήμαρχος Ερίσου αντί να αγωνισθεί μαζί με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση της εργασίας τους προσπαθεί με αυταρχική και αδιάλλακτη στάση να τους απολύσει, χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες και επιχειρήματα.

4. Η απάντηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. θα είναι συνολική, γι’ αυτό η Ομοσπονδία προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης και συλλαλητήριο στο Αργοστόλι.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

5. Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Κεφαλλονιά και Ιθάκη σε μαζική συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στο συλλαλητήριο, ενώ τους συλλόγους – μέλη της να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους απολυμένους συναδέλφους τους Δήμου Ερίσου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς