ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2006
Αρ. Πρωτ.:942

 

 

 

Συνάδελφοι,

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, στη συνεδρίασή της την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006, συζήτησε και τις εξελίξεις που υπάρχουν στα κλαδικά αιτήματα που είχαν τεθεί κατά την τελευταία απεργιακή μας κινητοποίηση καθώς και την υλοποίηση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του συνεδρίου για την καταβολή του “ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ” και στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, Αθλητικών Κέντρων και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

 Αναλυτικά οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι:

 •  ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ “ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ”:

 Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 ξεκινάει το επ' αόριστο κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, Αθλητικών Κέντρων και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Στην απόφαση αυτή μας οδήγησε η μη δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή του “ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ” και στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, Αθλητικών Κέντρων και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Η αδικία αυτή συντελείτε τη στιγμή που τα αναδρομικά έχουν καταβληθεί σε όλο το προσωπικό του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α.
Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχει επισημάνει εδώ και μήνες το πρόβλημα στον αρμόδιο Υπουργό, σημειώνοντας πως από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απορροφήθηκαν από τους Δήμους με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθίστανται ταυτόχρονα και δικαιούχοι των αναδρομικών του “ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ”. Η κυβέρνηση ωστόσο αδιαφόρησε.
Οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών, των Αθλητικών Κέντρων και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, απ έχοντας από τα καθήκοντά τους, διεκδικούν επίσης, υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, πλήρη και άμεση οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσλήψεις μονίμου προσωπικού.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 την πραγματοποίηση 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.30 μέχρι το τέλος του ωραρίου (11.30 – 14.30), συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ θα συμμετέχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ των Ο.Τ.Α. με αίτημα την καταβολή του “ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ” αλλά και την υλοποίηση των δεσμεύσεων για τα Β.Α.Ε. και τις κλαδικές αυξήσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας τον Απρίλη του 2006.

•  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ:

Την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006, στις 9.30 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ενημέρωση και η αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε μετά τις πράξεις (8/2006 και 18/2006) του 1 ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μη θεωρούνται τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας όσων συναδέλφων έχουν καταταχθεί σε οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με δικαστικές αποφάσεις.

•  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.:

Αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη Γ.Σ.Ε.Ε. στις 6.00 το απόγευμα στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στις 5.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης .
Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι Σύλλογοι – Μέλη της Ομοσπονδίας να προετοιμάσουν και να οργανώσουν την αντίδραση των εργαζομένων στην ακρίβεια και την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.
Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα είναι η αφετηρία της ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Για την οργάνωση της μαζικής παρουσίας των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. η Εκτελεστική Επιτροπή ζητά από τους συλλόγους του Νομού Αττικής να δηλώσουν αριθμό εργαζομένων που προτίθεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να προγραμματίσει τον αριθμό των λεωφορείων.

•  ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ:

Την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006, στις 6.00 το απόγευμα, στην Ε.Δ.Ο.Θ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στη Μακεδονία και Θράκη.
Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ενημέρωση αλλά και η ανταλλαγή απόψεων για την πορεία των αιτημάτων του κλάδου, καθώς και η προετοιμασία για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

•  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 σε χώρο και ώρα που θα καθορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Αντικείμενο της συγκέντρωσης θα είναι η ανάλυση της πρότασης της Ομοσπονδίας για τα Β.Α.Ε. καθώς και η πορεία για την επίλυση των αιτημάτων του κλάδου.

•  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει απαντήσει στην γραπτή πρόταση της Ομοσπονδίας για την επέκταση των Β.Α.Ε. στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.
Η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της αποδέχτηκε την πρόταση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Η Ομοσπονδία με έγγραφο έχει ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της δέσμευσής του, προχωρώντας σε κατάθεση της σχετική νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την πρότασή μας.
Ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκδοση των δύο (2) Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που θα αφορούν:
•  Την αύξηση των μηνιαίων κατ' αποκοπή εξόδων κίνησης.
•  Τον χαρακτηρισμό των Ατομικών Μέσων Προστασίας.


•  ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2006: 

Το Υπουργείο Εσωτερικών παρ' ότι φαίνεται στα λόγια να αποδέχεται το σύνολο των προτάσεων της Ομοσπονδίας για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε., του έτους 2006, για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η υπογραφή της, γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Συνάδελφοι,

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων του κλάδου, αλλά και στην απόκρουση της επίθεσης από τη μεριά της κυβέρνησης στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα καθώς και στη μείωση του εισοδήματος μας που θα μας οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση.

 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.