ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 304

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των με αρ. πρωτ.: 209/28-2-2007 και 1101/17-10-2006 εγγράφων μας καθώς και της ειδικής έκδοσης της Ομοσπονδίας που περιλαμβάνει σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή τα σχέδια των εντύπων για την απλούστευση των διαδικασιών για τις αρχαιρεσίες των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας σας γνωρίζουμε επίσης:

1. Κατά τον έλεγχο των στοιχείων των συλλόγων στο φάκελο που τηρείται στην Ομοσπονδία διαπιστώθηκε ότι πολλοί σύλλογοι έχουν τροποποιήσει το καταστατικό τους χωρίς να μας έχουν κοινοποιήσει επικυρωμένο αντίγραφο.

2. Πολλοί σύλλογοι, παρότι έχουν ενημερωθεί και έχουν παραλάβει το σχετικό έντυπο υλικό, πραγματοποιούν τις αρχαιρεσίες χωρίς να χρησιμοποιούν τα έντυπα αυτά και τις οδηγίες των συνημμένων εγγράφων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων και την επιστροφή των δικαιολογητικών.

3. Υπάρχουν επίσης σύλλογοι που έχουν τροποποιήσει τις διατάξεις του καταστατικού τους που αναφέρεται στη διάρκεια της θητείας των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί η Ομοσπονδία και να δημιουργούνται προβλήματα κατά τη νομιμοποίησή τους.

4. Σε πολλούς συλλόγους έχουν πραγματοποιηθεί αρχαιρεσίες χωρίς όμως να έχουν σταλεί τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο καταστατικό (άρθρο 15) και είναι αναγκαία για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.

5. Σας υπενθυμίζουμε ότι ΝΟΕΜΒΡΙΟ ή ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2007 θα πραγματοποιηθεί το 36ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ομοσπονδίας στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού, έχουν όσοι αντιπρόσωποι έχουν εκλεγεί με το νέο μέτρο.

Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι οι σύλλογοι μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2007 να έχουν πραγματοποιήσει την εκλογή των νέων αντιπροσώπων για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Συνάδελφοι,

Η τήρηση όλων των πιο πάνω είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σωστή προετοιμασία και συμμετοχή του συλλόγους σας στο επικείμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς