ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2006
Αρ. Πρωτ.:940

 

 

Συνάδελφοι,

 

Με αφορμή την εμμονή της κυβέρνησης για εφαρμογή του νέου ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών από 1 ης Σεπτεμβρίου 2006, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., επαναλαμβάνει την αντίθεσή της τονίζοντας πως με το νέο ωράριο λειτουργίας δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί κανένα απ' τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Αντιθέτως ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων,. τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και ουσιαστικά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί ότι δεν έχουν καμιά βάση οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για την αλλαγή του ωραρίου, μιας και δεν είναι το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών που επικοινωνεί με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε ότι τις ώρες 15.00 με 16.30 είναι που εξυπηρετείται ο Έλληνας πολίτης, όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα δημιουργηθούν δυσανάλογα προβλήματα σχετικά με οικογενειακούς προγραμματισμούς, συνήθειες χρόνων και τρόπου ζωής του Ελληνικού λαού.

Επιμένουμε ότι αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά να επιλύσει τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, πρέπει να προχωρήσει στην πάταξη της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και της διαφθοράς, να πάψει να θεωρεί και αυτή, φέουδό της τη δημόσια διοίκηση, να προχωρήσει στη θεσμική της θωράκιση και τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα εξουσίας, να πάρει μέτρα οικονομικής στήριξης και αξιοκρατικής στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών και όχι απαξίωσης τους ή ιδιωτικοποίησης τους, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή προτείνει και ζητά την άμεση παρέμβαση όλων των συλλόγων – μελών της για τη λειτουργία ενιαίου ωραρίου 7.30 π.μ. – 3.00 μ.μ. για χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ για τις υπηρεσίες που λόγω της φύσης τους, λειτουργούν επί 12ώρου – 24ώρου βάσεως ή όλες τις ημέρες το μήνα, οι ώρες που θα εργάζονται, να αποτελεί προϊόν συμφωνίας μεταξύ των δημοτικών αρχών και των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.. να μην εφαρμόσουν το νέο ωράριο λειτουργίας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς