ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:209

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την αντεργατική και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, προκειμένου να σταματήσει τη νόμιμη απεργιακή τους κινητοποίηση.
Το μέτρο της επιστράτευσης ήταν πάντα μέτρο αυταρχισμού , αντίθετο με το διάλογο και τη συναίνεση και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να καταστείλει τις νόμιμες διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Η τακτική της κυβέρνησης να επιτίθεται σε κάθε κλάδο που διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων τους χρησιμοποιώντας είτε τα Μ.Μ.Ε. είτε άλλες κοινωνικές ομάδες για τις δήθεν αρνητικές επιπτώσεις από την απεργία και από τα δήθεν προνόμια των απεργών είναι επικίνδυνη για τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Επιδίωξη της τακτικής της κυβέρνησης είναι η κάμψη της αντίστασης των εργαζομένων και η αμφισβήτηση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο δυνάμωμα της κοινωνικής και συναδελφικής αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ τη νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η πρώτη απάντησή μας θα δοθεί με τη ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006.

 

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος