ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:207

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με αφορμή πολλά ερωτήματα Συλλόγων αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος της γρίπης των πουλερικών σας γνωρίζει τα πιο κάτω:

1.  H αρμοδιότητα αντιμετώπισης κρούσματος της γρίπης των πουλερικών είναι αποκλειστικά των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

2.  Η μετακύλιση της αρμοδιότητας και της ευθύνης αντιμετώπισης τέτοιων κρουσμάτων είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για τους πολίτες.

3.  Η εμπλοκή εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού σε αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων χωρίς καμιά ενημέρωση, εκπαίδευση αλλά και χορήγηση των απαραίτητων μέσων για την προστασία τους, είναι απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια.

4.  Η αποδοχή και συμμετοχή των Δήμων από τους αιρετούς σε πρόχειρα μέτρα για την αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού προβλήματος που απασχολεί την Παγκόσμια Υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα.

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα δείξουν την αναγκαία υπευθυνότητα και ευαισθησία για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών καταστάσεων, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει εκπαίδευση, ενημέρωση, χορήγηση μέσων προστασίας αλλά και του εμβολιασμού τους.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να αρνηθούμε την συμμετοχή μας σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν όλοι έχουν ξεχάσει την υπόσχεση τους για την επέκταση των Β.Α.Ε. και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος