Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2006

της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

35 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΙΞΙΑ ΡΟΔΟΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ RODOS PALACE

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2006 ΜΕΧΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ 2006

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ.: 985/19-10-2005 εγγράφου μας σας γνωρίζουμε ότι στο Γενικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 αποφασίστηκε η πόλη που θα διεξαχθεί το 35 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ενώ υπήρξε και αλλαγή ημερομηνιών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου το ΣΥΝΕΔΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “ RODOS PALACE ” στις 10, 11, 12, και 13 Μαΐου 2006.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών του 35 ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα σας κοινοποιηθεί μόλις οριστικοποιηθεί.
Όσον αφορά τη διαμονή και διατροφή των αντιπροσώπων θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο.
Κρίνουμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε ότι για την συμμετοχή των αντιπροσώπων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας στις εργασίες του 35 ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ πρέπει να τηρηθούν τα πιο κάτω:

1.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.:
“Ταμειακά τακτοποιημένος θεωρείται ο σύλλογος – μέλος, που δεν οφείλει στην Ομοσπονδία και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνδρομές παραπάνω από δύο (2) συμπληρωμένους μήνες”.
Δηλαδή, προϋπόθεση συμμετοχής των αντιπροσώπων των συλλόγων είναι η εξόφληση των συνδρομών μέχρι 30 Μαρτίου 2006.
Η μηνιαία συνδρομή κατά φυσικό μέλος είναι 0,60 € και περιλαμβάνει και την συνδρομή στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η μηνιαία αυτή συνδρομή θα αποδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Υποκατάστημα ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), στο λογαριασμό με αριθμό 008/33904665 , προκειμένου ν' αποφύγουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από τη μη σωστή απόδοση των συνδρομών τόσο στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. όσο και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Στην τραπεζική απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ο καταθέτης – Σύλλογος.

Μετά την κατάθεση ο κάθε Σύλλογος θα στέλνει υποχρεωτικά στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης στη τράπεζα.
Η πιστή εφαρμογή των πιο πάνω είναι απαραίτητη, προκειμένου στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, αλλά και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την οικονομική τακτοποίηση των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας μας.

2. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ:

Με το με αρ. πρωτ.: 35/17-1-2005 έγγραφό μας σας γνωρίζαμε την συγκρότηση πενταμελούς διαπαραταξιακής Επιτροπής Νομιμοποίησης των Αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Για τη διευκόλυνση του έργου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ θα πρέπει οι σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Καταστατικού και τις αποφάσεις της και ειδικότερα:

1. Να αποστέλλουν εντός τριάντα (30) ημερών μετά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τα πιο κάτω δικαιολογητικά:
α. Επικυρωμένο από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο αντίγραφο του πρακτικού ψηφοφορίας.
β. Επικυρωμένη από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο κατάσταση ψηφισάντων για την εκλογή αντιπροσώπων.
γ. Βεβαίωση υπογεγραμμένη από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο ότι όσοι ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι μέλη σύμφωνα με το άρθρο 1 του ισχύοντος καταστατικού.
δ. Σε καμία περίπτωση μέλη που έχουν σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου προερχόμενοι από αμιγείς Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις δεν θα ψηφίσουν για αντιπροσώπους στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. μέχρι το 35 ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου 2006.
Τα δικαιολογητικά αυτά θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς και όχι με fax .

2. Όσοι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχουν τροποποιήσει το καταστατικό τους για να εναρμονιστεί με αυτό της Ομοσπονδίας (τριετή θητεία αντιπροσώπων), οφείλουν να κοινοποιήσουν ΑΜΕΣΑ επικυρωμένο από το δικαστήριο αντίγραφο του τροποποιημένου καταστατικού στην Ομοσπονδία.

3. Να χρησιμοποιούν για διευκόλυνσή τους τα σχέδια εντύπων για την απλούστευση των διαδικασιών στις αρχαιρεσίες.
Τα σχέδια των εντύπων υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στην ηλεκτρονική διεύθυνση http :// www .poeota.gr.

4. Να πραγματοποιούν ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ με την παρουσία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Δικαστικού Αντιπροσώπου, σε αντίθετη περίπτωση οι αρχαιρεσίες θεωρούνται ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ.

5. Να συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία στην ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ και κυρίως η σχέση εργασίας (ΜΟΝΙΜΟΣ – ΑΟΡΙΣΤΟΥ) καθώς και ο αριθμός του ασφαλιστικού βιβλιαρίου ( Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. – Ι.Κ.Α. ) γιατί θα χρησιμοποιηθούν από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για τη χρηματοδότηση της από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ποια είναι η αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία στο προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Παρότι έχει πραγματοποιηθεί η πλειοψηφία των αρχαιρεσιών πολλοί σύλλογοι δεν έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, ενώ σε πολλούς συλλόγους υπάρχουν ελλείψεις στα δικαιολογητικά που έχουν αποσταλεί και παρότι έχουν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία αδιαφορούν στη συμπλήρωσή τους, με κίνδυνο τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων τους από το συνέδριο.
Η επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου μας εξαρτάται και από τη δική σας ενεργοποίηση, καθώς και από την άμεση αποστολή των απαραίτητων στοιχείων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο Γεν. Γραμματέας