ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:75

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 


Συνάδελφοι,

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος επιβεβαιώνουν την ολοκλήρωση των αντεργατικών της επιλογών.

Η υιοθέτηση των εδώ και μια δεκαετία πλευρικών ή κατά μέτωπο επιθέσεων στη μονιμότητα ως θεσμό για τη “λειτουργική ανεξαρτησία” της Δημόσιας Διοίκησης είναι πραγματικότητα.

Οι εξαγγελίες για τον τρόπο και την διαδικασία των προσλήψεων στο Δημόσιο σε οργανικές θέσεις με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, στην πράξη αναιρούν πλήρως την μονιμότητα και στο μέλλον η στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. Θα γίνεται μόνο από υπαλλήλους με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι ρυθμίσεις αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη επικράτηση των πελατειακών σχέσεων και οι νέοι εργαζόμενοι θα εξαρτώνται από τις επιλογές του εκάστοτε κόμματος ή Δημάρχου.

Οι εξαγγελίες αυτές θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και για τους ήδη υπηρετούντες μόνιμους υπαλλήλους, αφού θα οδηγήσει στη συνολική κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων με αποτέλεσμα την φαλκίδευση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Η εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών , όπως η παιδεία μέσα από μη κρατικά Α.Ε.Ι. αλλά και ο περιορισμός για τη διεκδίκηση από τους Δημοσίους Υπαλλήλους αναδρομικών από το Κράτος, αναδεικνύουν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση οδηγούν σε υποβάθμιση των Κοινωνικών, Εργασιακών και Συλλογικών Δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προετοιμάσουν την αγωνιστική τους αντίδραση σε προτάσεις που αποδομούν τη Δημόσια Διοίκηση και καταργούν τα Δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
Καλούμαστε ταυτόχρονα όλοι να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των Δημοκρατικών Ελευθεριών, των κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006
ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ:
“ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ”.

 

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος