ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:74

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Σε απόλυση οδηγούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Π. των Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιώντας παραπλανητικούς αριθμούς και μεθοδευμένες μετρήσεις της “παραγωγικότητας” οδηγεί 1.074 υπαλλήλους των Κ.Ε.Π. σε απόλυση αλλά και σε αλληλοσπαραγμό, αφού οδηγούνται σε αποκλεισμό οι ανωτέρω εργαζόμενοι μετά την μείωση των θέσεων που προκηρύσσονται.
Και όλα αυτά όταν πριν λίγο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωνε την προκήρυξη για το σύνολο των εργαζομένων που ήδη υπηρετούσαν, καθώς και την εκθείαση του σημαντικού ρόλου των Κ.Ε.Π. και των εργαζομένων στις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών την ΑΜΕΣΗ τροποποίηση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με την πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση και των 3.026 εργαζομένων που σήμερα απασχολούνται στα Κ.Ε.Π., καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και εμπειρία γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχή ανανέωση των συμβάσεων.
Την εφαρμογή του Ν. 3200/2003.
Η Εκτελεστική Επιτροπή δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους των Κ.Ε.Π. που ΑΠΕΡΓΟΥΝ την ΤΡΙΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006, και ζητά την τακτοποίηση όλων όσων ήδη υπηρετούν καθώς και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας των Κ.Ε.Π.

 

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος