ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2006
Αρ. Πρωτ.:327

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίαση της την Τρίτη 21 Μαρτίου 2006 με την παρουσία και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των εργαζομένων στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., συζήτησαν το θέμα της εκχώρησης, του εργοστασίου Αποτέφρωσης Νοσοκομειακών Απορριμμάτων σε ιδιώτες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή πιστεύει ότι το εργοστάσιο Αποτέφρωσης πρέπει να παραμείνει και να λειτουργεί με ευθύνη του Συνδέσμου , γιατί ο ευαίσθητος τομέας των Νοσοκομειακών Αποβλήτων, πρέπει να ασκείται από την Πολιτεία και όχι από τους ιδιώτες.
Η σύμβαση που πάει να κατακυρωθεί είναι προκλητικά σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. αφού τα οικονομικά της στοιχεία δείχνουν ότι το κόστος αυτής της διαδικασίας θα είναι σε βάρος των Δημόσιων Νοσοκομείων και κατ' επέκταση των ασφαλισμένων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την διοίκηση του Συνδέσμου, που προχωρά στην κατακύρωση αυτής της σύμβασης και για αυτό το λόγο αποφάσισε:

1.  Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για τους εργαζόμενους στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων για την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2006, και σε περίπτωση κατακύρωση της, στο επ' αόριστο κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α.

2.  Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητά να σταματήσει κάθε διαδικασία εκχώρησης του εργοστασίου ή και άλλων δραστηριοτήτων του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. σε ιδιώτες και να προχωρήσει στην άμεση λειτουργία και διαχείριση του αποκλειστικά από το Σύνδεσμο .

Καλούνται όλοι οι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. να εκφράσουν με οποιοδήποτε τρόπο την συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη συνολική κινητοποίηση του κλάδου.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος