ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 207

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με απόφασή της συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” που πραγματοποιούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και πορεία στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στο “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” αγωνίζονται και αυτοί μαζί με όλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για:

• Τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των μονάδων, μετά τον Ιούνιο του 2007 με χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους, μέχρι την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας. (Όπου εκτός της χρηματοδότησης από Εθνικούς Πόρους θα ρυθμίζονται και άλλα ζητήματα).

• Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των ήδη εργαζομένων, σε Αορίστου Χρόνου, επειδή έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π., καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά και λόγω ομοειδούς αντικειμένου εργασίας με τα «πιλοτικά» και Β’ ΚΠΣ όπου οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτές έγιναν αορίστου (Ν. 3491/2006).

• Τη δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α., με μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Την ένταξη των ήδη εργαζομένων στις θέσεις που δημιουργούνται λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπειρία τους και την προϋπηρεσία τους.

Συνάδελφοι,

Για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση αυτή η Ομοσπονδία καλύπτει συνδικαλιστικά τις όποιες αποφάσεις των συλλόγων – μελών της.

Συγχρόνως καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς