Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2003

της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.

Σας γνωρίζουμε ότι στο Σχέδιο Νόμου: «Αναπροσαρμογή Συντάξεων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις» έχει συμπεριληφθεί διάταξη (άρθρο 2, παρ. 17) με την οποία από την 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 καταργείται η κράτηση 6,67% υπέρ Δημοσίου που είχε επιβληθεί ειδικά για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. στο κίνητρο απόδοσης.

Το περιεχόμενο της διάταξης έχει ως εξής:

« Ειδικά για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. οι οποίοι δεν έλαβαν το επίδομα των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ΕΥΡΩ του άρθρου 14 του ν. 3016/2002, οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του ν. 3029/2002 κρατήσεις για κύρια σύνταξη υπέρ Δημοσίου καθώς και υπέρ Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) και μόνο για το έτος 2003 διενεργούνται από 1 Ιανουαρίου του έτους αυτού επί του πράγματι καταβαλλομένου επιδόματος του άρθρου 13 του ν. 2470/1997 και μέχρι του συνολικού ποσού των 176 ΕΥΡΩ. Η σύνταξη των υπαλλήλων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του ν. 3029/2002 σε συνδυασμό με όσα ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3075/2002 ως να ελάμβαναν με τις αποδοχές τους το επίδομα των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ΕΥΡΩ και να είχε υποβληθεί το ποσό αυτό στις σχετικές κρατήσεις».

Οι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. παρακαλούνται ΑΜΕΣΑ όπως ενημερώσουν τις υπηρεσίες τους για το περιεχόμενο της πιο πάνω διάταξης

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.