ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 143

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- 11.00 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

 

Συνάδελφοι,
Την Την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007 συζητείται στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ η αίτηση αναίρεσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανίδα κατά της Ομόφωνης απόφασης της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους.

Η μεθόδευση της ανατροπής της με αριθμ.: 18/2006 ιστορικής απόφασης του Αρείου Πάγου, που αναγνωρίζει το δικαίωμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια των εργαζομένων για τη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους, αποτελεί σαφή παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με στόχο να πλήξει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλεία.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. με αφορμή την παρέμβαση αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου πάγου και για να συμπαρασταθεί στους συμβασιούχους- συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης, προκήρυξε 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, όλου του προσωπικού των Ο.Τ.Α. την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ (Λεωφ. Αλεξάνδρας- Αθήνα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων.

Οι σύλλογοι όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι- συμβασιούχοι, προκειμένου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, μπορούν να προκηρύσσουν και άλλες μορφές κινητοποίησης (24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ κλπ.), με την συνδικαλιστική κάλυψη της Ομοσπονδίας.

Συνάδελφοι,
Η δυναμική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις για την συμπαράσταση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων- συμβασιούχων είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε, για να μπει τέλος στη συνεχιζόμενη ομηρία τους.


 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.