ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2006
Αρ. Πρωτ.:744

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών όλων των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Τα αιτήματα της χρηματοδότησης και στήριξης της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, της αναβάθμισης της παρεχομένης μόρφωσης και του επιπέδου σπουδών, της αυτοτέλειας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της προάσπισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας, δεν αποτελούν αιτήματα μόνο της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Είναι και δικά μας αιτήματα, γιατί αφορούν το μέλλον των παιδιών μας και την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας μας.

Ήμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα σας για την μη τροποποίηση του άρθρου 16 του συντάγματος, που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Α.Ε.Ι. και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς και για την μη συντηρητική αλλαγή του Νόμου πλαισίου, που θέλει την «πειθάρχηση» των πανεπιστημίων στους νόμους της αγοράς και στην ύψωση νέων ταξικών φραγμών στη μόρφωση σε βάρος των παιδιών των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη χρησιμοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα των φοιτητών και σπουδαστών και ζητάμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.