ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2004
Αρ. Πρωτ.: 1342

Προς:

Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

 


 

 

Συνάδελφοι,

 

Στις 29 Νοεμβρίου 2004 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 33 ο Καταστατικό - Οργανωτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Το Συνέδριο αποφάσισε τις πιο κάτω Καταστατικές - Οργανωτικές αλλαγές:

•  Στο Άρθρο 1:

Δικαίωμα εγγραφής στους συλλόγους - μέλη της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. έχουν και οι εργαζόμενοι στις αμιγείς Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου.

Η εφαρμογή αυτής της τροποποίησης θα ισχύει μετά το 35 ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2006.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι στις αμιγείς Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις, δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες εκλογής αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία θα έχουν μετά το Μάιο του 2006.

•  Στο Άρθρο 11:

παρ. 2: Η μηνιαία συνδρομή των συλλόγων - μελών ορίζεται στο ποσό των 0,60 ? κατά φυσικό μέλος.

παρ. 7: Ο τρόπος και το ύψος της μηνιαίας συνδρομής, καθώς και του δικαιώματος εγγραφής προσδιορίζονται και αυξομειώνονται έπειτα από απόφαση των ? των παρόντων μελών του Γενικού Συμβουλίου.

•  Στο Άρθρο 15:

παρ. 2: Αυξάνεται το μέτρο εκλογής των αντιπροσώπων στα συνέδρια της Ομοσπονδίας από σαράντα εννέα (49) σε εβδομήντα ένα (71) ψηφίσαντες.

Με υπόλοιπο τριάντα έξη (36) μπορεί να εκλεγεί ακόμα ένας αντιπρόσωπος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Και αυτή η τροποποίηση θα ισχύσει μετά το 35 ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2006.

Μέχρι τότε όσες αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται για την εκλογή αντιπροσώπων θα γίνονται με το παλιό εκλογικό μέτρο, για κάθε σαράντα εννέα (49) ψηφίσαντες εκλέγεται ένας (1) αντιπρόσωπος και με υπόλοιπο είκοσι πέντε (25) εκλέγεται ακόμα ένας (1) αντιπρόσωπος.

Η θητεία των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν με το παλιό εκλογικό μέτρο λήγει αυτοδίκαια μετά το 35 ο Τακτικό Συνέδριο.

παρ. 7: Για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων κάθε σύλλογος υποχρεούται εντός τριάντα (30) ημερών μετά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών να αποστείλει στην Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. τα πιο κάτω δικαιολογητικά:

α. Επικυρωμένο από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο αντίγραφο του πρακτικού ψηφοφορίας.

β. Επικυρωμένη από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο κατάσταση ψηφισάντων για την εκλογή αντιπροσώπων.

γ. Βεβαίωση υπογεγραμμένη από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο ότι όσοι ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. είναι μέλη σύμφωνα με το άρθρο 1 του παρόντος καταστατικού.

δ. Σε περίπτωση που ψήφισαν μέλη που έχουν σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου προερχόμενοι από αμιγείς Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις βεβαίωση της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η δ' περίπτωση θα ισχύει με την εφαρμογή του άρθρου 1, δηλ. μετά το Μάιο του 2006.

Τα δικαιολογητικά αυτά θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς και όχι με fax .

•  Στο Άρθρο 26:

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. διοικείται από τριανταπενταμελές (35) Γενικό Συμβούλιο.

•  Στο Άρθρο 45:

Προστίθεται νέο άρθρο όπου προβλέπεται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου η συγκρότηση επταμελούς (7) Γραμματείας Γυναικών των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

•  Στο Άρθρο 46:

Προστίθεται νέο άρθρο όπου προβλέπεται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου η συγκρότηση επταμελούς (7) Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας.

•  Στο Άρθρο 47:

Η ισχύς του καταστατικού που τροποποιήθηκε από το 33 ο Καταστατικό - Οργανωτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας αρχίζει τριάντα (30) ημέρες μετά την ψήφιση του, εκτός των άρθρων 1 και 15 (παρ. 2) που θα ισχύσουν μετά το 35 ο Τακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2006.

Συνάδελφοι,

Επίσης, όσοι Σύλλογοι - Μέλη της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. έχουν τροποποιήσει το καταστατικό τους για να εναρμονιστεί με αυτό της Ομοσπονδίας (τριετή θητεία αντιπροσώπων), οφείλουν να κοινοποιήσουν ΑΜΕΣΑ επικυρωμένο από το αρμόδιο δικαστήριο αντίγραφο του τροποποιημένου καταστατικού στην Ομοσπονδία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία για τη διευκόλυνσή σας, σας έχει στείλει τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή σχέδια εντύπων για την απλούστευση των διαδικασιών για τις αρχαιρεσίες.

Τα σχέδια των εντύπων υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http :// www . poeota . gr .

Όσοι σύλλογοι πραγματοποιούν αρχαιρεσίες πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να χρησιμοποιούν τα πιο πάνω έντυπα.

Τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί και η σύνθεση της 5μελούς επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων που θα ελέγχει τα πρακτικά αρχαιρεσιών, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα αποστέλλονται.

Σας τονίζουμε να προσέχετε στην κατάσταση ψηφισάντων να συμπληρώνονται ευκρινώς όλα τα στοιχεία και κυρίως η σχέση εργασίας, καθώς πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για τον έλεγχο τυχόν διπλοψηφιών.

Αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ δεν θεωρούνται ΝΟΜΙΜΕΣ.

Συνάδελφοι,

Η εφαρμογή όλων των πιο πάνω διαδικασιών απ' όλους μας θα είναι σημαντική βοήθεια στην έγκαιρη και ορθή νομιμοποίηση των αντιπροσώπων αλλά και στην αποφυγή προβλημάτων στη διεξαγωγή των συνεδρίων μας.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος