ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
        ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2004

Αρ. Πρωτ.: 1295

Προς:
Συλλόγους – Μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  

Συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2004 εκτιμώντας την απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου και τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων σ΄ αυτή αποφάσισε:

  Χαιρετίζει για μια ακόμη φορά τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία του κλάδου.

•  Η δυναμική μας αντίδραση ανάγκασε την κυβέρνηση στο να συζητήσει και να αποδεχτεί μέρος των αιτημάτων που διεκδικούσε ο κλάδος.

•  Για μια ακόμη φορά η αγωνιστική μας παρέμβαση οδήγησε τόσο το Υπουργείο όσο και την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στη αποδοχή των πιο κάτω διεκδικήσεων:

α. Δεσμεύεται για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της επέκτασης των Β.Α.Ε. στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α., λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του κλάδου μας αλλά και την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

β. Αυξάνονται τα μηνιαία κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. την 1-1-2005 από 206 σε 238, και την 1-7-2005 από 238 σε 270, ενσωματώνοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο την εκλογική αποζημίωση σε μηνιαία βάση.

γ. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ από το Τ.Α.Δ.Κ.Υ. αυξάνοντας αυτό από 105 σε 110 μηνιαία βοηθήματα.

δ. Δεν συζητάει το Υπουργείο Εσωτερικών καμία αλλαγή στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

ε. Συστήνεται επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Κώδικα των Υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α' βαθμού με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

•  Το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει τη μη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

•  Τα προβλήματα του κλάδου που παραμένουν άλυτα καθώς και κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για άρνηση υλοποίησης των πιο πάνω αλλά και δημιουργίας νέων (συνταξιοδοτικό, κλπ) θα αντιμετωπισθούν από τον κλάδο αγωνιστικά και ενωτικά αξιοποιώντας την εμπειρία του.

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων αλλά και η κλιμάκωση τους για το επόμενο χρονικό διάστημα οφείλεται στη δική μας ενεργοποίηση και συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αποδεικνύουν καθημερινά ότι μόνο με τον ΑΓΩΝΑ κατακτούν και διαμορφώνουν τις συνθήκες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.