Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002
Αρ.Πρωτ.:1265

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003 - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία για το έτος 2003 δίνει αύξηση 2,5%, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές μας εισφορές, οδηγεί σε ονομαστική μείωση των αποδοχών μας. Οι εργαζόμενοι, που πλήρωσαν για την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση, καλούνται πάλι να πληρώσουν, ενώ η οικονομική ολιγαρχία και οι διάφοροι αεριτζήδες θησαυρίζουν. Μια τέτοια όμως εισοδηματική πολιτική μεγαλώνει την ψαλίδα μεταξύ των εργαζομένων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγεί αντί στη σύγκλιση στην απόκλιση.
Ταυτόχρονα πλήττονται τα ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της διείσδυσης των ιδιωτών στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, που σε συνδυασμό με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (μερική απασχόληση) θα δημιουργηθούν στο μέλλον σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στην εργασιακή μας προοπτική, αλλά και στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Η κυβέρνηση στα αιτήματα μας για ικανοποιητικές αυξήσεις και λύση σε χρονίζοντα κλαδικά, θεσμικά και ασφαλιστικά προβλήματα, κωφεύει.
Ο χρόνος και η υπομονή μας εξαντλήθηκαν.
Στις 17 Ιανουαρίου 2003 όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Αθήνα στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλ. Καραϊσκάκη - Αθήνα) για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμοζόμενη εισοδηματική πολιτική και να απαιτήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου 2003 ΑΠΕΧΟΥΜΕ απ' τις εργασίες για να στείλουμε το μήνυμα ότι κλιμακώνουμε από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2003, αν δεν δώσουν λύσεις στα αιτήματά μας.
Στις 18 Ιανουαρίου 2003 συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των προέδρων των συλλόγων όλης της Ελλάδας και η Διοίκηση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Θ. Μπαλασόπουλος

Γιάννης Στρατηγός