ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002
Αρ.Πρωτ.:1264



Προς:
Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της, μετά την πραγματοποίηση και της 4ώρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, και τις αρνητικές απαντήσεις στα οικονομικά, θεσμικά, κλαδικά και ασφαλιστικά αιτήματά μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε τα πιο κάτω:

1. Καλεί όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αγωνιστική εγρήγορση για την επιτυχία και την μαζική συμμετοχή στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003, και την ΑΠΟΧΗ από τις εργασίες μας το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18 και 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003.

2. Να διοργανώσει την ίδια μέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλ. Καραϊσκάκη - Αθήνα) και πορεία στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Όσοι σύλλογοι απ' την περιφέρεια συμμετέχουν στην πιο πάνω συγκέντρωση η ομοσπονδία θα καλύψει μέρος των εξόδων μετακίνησης (πούλμαν).

3. Να ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει υπεύθυνα για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

4. Να προπαγανδίσει και να προετοιμάσει με όλες τις δυνάμεις της, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.
Γι' αυτό κλιμάκια των μελών της Διοίκησης της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. θα περιοδεύσει σε Δήμους όλης της χώρας ενώ θα συμμετέχει σ' όσες Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

5. Να προβάλει από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου - Συν. Τύπου) το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου, ενώ συγχρόνως να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος με τη διαχείριση των απορριμμάτων (Χώροι Υγειονομικής Ταφής, Ανακύκλωση υλικών συσκευασίας, Νοσοκομειακά και Τοξικά απόβλητα) αλλά και την προσπάθεια του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων αυτών.

6. Να εκδώσει έγκαιρα το ανάλογο απεργιακό υλικό (Αφίσα, Ανακοίνωση κλπ.) και να φτάσει με οποιοδήποτε τρόπο σε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους της Χώρας.

7. Να συγκληθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2003 στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Αθήνα - Πλ. Καραϊσκάκη - 3ος Όροφος) η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Συλλόγων - Μελών της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για εκτίμηση της κατάστασης. Οι Πρόεδροι που θα συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, να μεταφέρουν αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και όχι προσωπικές.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. όπου αφού εκτιμήσει την κατάσταση θα αποφασίσει και για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία των απεργιακών μας κινητοποιήσεων εξαρτάται από την μαζική συμμετοχή και την δραστηριοποίηση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος των Ο.Τ.Α., μόνο τότε θα έχει επιτυχία ο αγώνας μας και θα δοθούν πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας.


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Στρατηγός