ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 1249

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – 11.00 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό προσπαθώντας να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αντί να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και να υλοποιήσει την σαφή προεκλογική της δέσμευση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ και χημικά αλλά και την “επέμβαση” της δικαιοσύνης για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την Ελληνική κοινωνία ανακοινώνει ότι οι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις «αορίστου χρόνου» με τη διαδικασία της μοριοδότησης, αποκρύπτοντας ότι μέχρι 31-12-2006 υπάρχει απαγόρευση στις προσλήψεις, και ότι η πλειοψηφία των συμβασιούχων δεν μπορεί να συμμετέχει σε προκηρύξεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είτε γιατί δεν έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (όριο ηλικίας και γραμματικές γνώσεις) είτε γιατί θα οδηγηθούν στην έξοδο από την εργασία και την απόλυση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προτείνει ως μοναδική δίκαιη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, με ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και της μερικής απασχόλησης για να μην αναπαράγεται η σημερινή κατάσταση που εξυπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες .
Την ίδια στιγμή, με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το 2007 η κυβέρνηση εντείνει και κλιμακώνει την λιτότητα και οδηγεί τους εργαζόμενους σε νέα απώλεια της αγοραστικής δύναμης και της ονομαστικής μείωσης των αποδοχών.
Η δέσμευση που ανελήφθη προεκλογικά και μετεκλογικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για νέο μισθολόγιο αθετείται, ενώ η κυβέρνηση αρνείται οποιονδήποτε ουσιαστικό διάλογο και παραπέμπει το ζήτημα στις καλένδες.
Έτσι μια δέσμευση που έγινε το 2004 και έπρεπε να υλοποιηθεί από το 2005 παραπέμπετε και πάλι σε επόμενες τετραετίες.
Το ίδιο συμβαίνει και με την επέκταση του κανονισμού των Β.Α.Ε. του Ι.Κ.Α. και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.
Επτά μήνες μετά την απεργιακή μας κινητοποίηση προχωράει σε αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα Β.Α.Ε. και στην κατάργηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, κυρίως των γυναικών.

Συνάδελφοι,

Σήμερα βρίσκονται υπό απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους, αύριο και μετά την εφαρμογή του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα θα έρθει η σειρά χιλιάδων εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Ο αγώνας μας δεν αποσκοπεί μόνο στην επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων αλλά κυρίως στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή στο πλαίσιο της αγωνιστικής μας παρέμβασης, προκηρύσσει νέα 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου όλου του προσωπικού των Ο.Τ.Α. την ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι σύλλογοι όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, μπορούν να προκηρύσσουν και άλλες μορφές κινητοποίησης (24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ κλπ.) με την συνδικαλιστική κάλυψη της Ομοσπονδίας.

Συνάδελφοι,

Το παρελθόν και οι κατακτήσεις του κλάδου μας σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον των κινητοποιήσεων μας και θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα σταματήσουμε τη συνεχιζόμενη ομηρία των συμβασιούχων.

 

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.