ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2006
Αρ. Πρωτ.:461

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Η Εκτελεστική Επιτροπή καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ και τη ρίψη δακρυγόνων και χημικών, ενάντια στους απεργούς που διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Προεδρίας και ζητούσαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο. Τα γεγονότα αυτά αποκαλύπτουν για το τι διάλογο εννοεί ο κ. Υπουργός ο οποίος «συζητά» με την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. μέσω δελτίων τύπου και στημένων δηλώσεων του στα Μ.Μ.Ε.

Η πραξικοπηματική αλλαγή στον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός και εντάσσει στις Δημοτικές Επιχειρήσεις την καθαριότητα, το πράσινο και τα νεκροταφεία, πυροδοτεί ακόμη περισσότερο την κατάσταση και αποδεικνύει την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκτιμώντας τα παραπάνω και τις διαθέσεις των εργαζομένων αποφάσισε:

1.  Σήμερα, Τετάρτη 12 Απριλίου 2006 συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα στο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων (Λεωφόρος ΝΑΤΟ – Στρατόπεδο Αεροπορίας) και καλεί όλους τους εργαζόμενους των Δήμων του Νομού Αττικής, το λαό των γύρω περιοχών, καθώς και συνδικάτα και άλλα κινήματα κλπ., να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

2.  Προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 13 Απριλίου 2006.

3.  Καλεί σε σύσκεψη τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Νομού Αττικής για την Πέμπτη 13 Απριλίου 2006 στις 9.30 το πρωί στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. για την καλύτερη οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους σ' όλη την Ελλάδα να σταθούν με ψηλά το κεφάλι. Να συμμετέχουν, ακόμη και όσοι είχαν κάποιους ενδοιασμούς, πιο αποφασιστικά στην απεργία. Να καταδικάσουν όποιους προσπαθούν να οργανώσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ή να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας ότι τάχα έχει πολιτικά κίνητρα.

Η συκοφαντική ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α., που μιλά ότι δήθεν οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., δήλωσαν ότι η απεργία είναι πολιτική και η έκκλησή της για ανοιχτή απεργοσπασία, αποκάλυψε το πρόσωπό της, ότι δηλαδή ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., τις Τοπικές Ενώσεις και όλους τους Δημάρχους αντί να οργανώνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς να στηρίξουν τα αιτήματά μας και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αποσύρει τα Μ.Α.Τ. απ' τη χωματερή και να ικανοποιήσει τα αιτήματα την Ομοσπονδίας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος