ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
        ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2003
Αρ. Πρωτ.: 1193




ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., στη σημερινή του συνεδρίαση, αφού εκτίμησε, την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξέλιξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, τις προτάσεις που κατατέθηκαν για συνέχιση της απεργίας από τους προέδρους των συλλόγων, την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2003.
2. Την πραγματοποίηση μεγάλης απεργιακής-πανελλαδικής συγκέντρωσης, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2003 στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλ. Καραϊσκάκη – Αθήνα) και πορεία στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.
3. Να ζητήσει συνάντηση με τα κόμματα.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. επίσης καταγγέλλει στην κοινή γνώμη της χώρας μας τις προσπάθειες που γίνονται ότι δήθεν κινδυνεύει η υγεία των πολιτών, όταν οι ίδιοι οι καταγγέλοντες πρέπει να καταγγελθούν γιατί γι’ αυτούς που επί 365 μέρες καθαρίζουν τις πόλεις δεν αποδέχονται την ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

Τέλος το Γενικό Συμβούλιο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να περιφρουρήσουν την απεργία.

Αγωνιζόμαστε για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των Ο.Τ.Α., για την ένταξη των εργαζομένων στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης και για την αποτροπή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της μερικής απασχόλησης.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος