ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 1192

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006 – 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΚΑΡΟΛΟΥ 24 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΑΘΗΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – 11.00 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. μετά την αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής της μισθοδοσίας όσων συναδέλφων έχουν καταταχθεί σε οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με δικαστικές αποφάσεις αποφάσισε τα πιο κάτω:

1.   Να προκηρύξει 4ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου όλου του προσωπικού των Ο.Τ.Α. την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006.
2.   Να πραγματοποιήσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006 στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Αθήνα – Πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
3.   Στους Δήμους όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, οι σύλλογοι μπορούν να προκηρύσσουν και άλλες μορφές κινητοποίησης (24ΩΡΗ Απεργία κλπ.) με την συνδικαλιστική κάλυψη της Ομοσπονδίας.
4.   Να ζητήσει συνάντηση ΑΜΕΣΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την νομοθετική επίλυση του προβλήματος ΤΩΡΑ.
5.   Να καλέσει όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, σε ένδειξη συμπαράστασης να προκηρύξουν κινητοποιήσεις και να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
6.   Να ενημερώσει όλα τα κόμματα της Βουλής για το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να πιέσουν την κυβέρνηση για την άμεση νομοθετική επίλυση του προβλήματος.
7.   Να ζητήσει από την Ελληνική Δικαιοσύνη να προστατεύει τους εργαζόμενους που είναι εκτεθειμένοι στις αυθαιρεσίες και παρανομίες των εργοδοτών και του Κράτους και διεκδικούν την προστασία των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων τους.

Συνάδελφοι,

Η αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε συνδυασμό με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου (Μισθοδικείο) για τις προκλητικές αυξήσεις των δικαστικών δείχνει τις προθέσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για την απόλυση όλων των συμβασιούχων που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.
Η κυβέρνηση ξεχνώντας γρήγορα τις προεκλογικές της υποσχέσεις για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για να σταματήσει η ομηρία τους, και χρησιμοποιώντας το Ελεγκτικό Συνέδριο απολύει χιλιάδες εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και όχι μόνο και που το Π.Δ. 164/2004 εσκεμμένα απέκλεισε.
Ταυτόχρονα δημιουργεί νέα γενιά συμβασιούχων, αφού ενέκρινε προεκλογικά χιλιάδες συμβάσεις μίσθωσης έργου και στους Ο.Τ.Α. για να καλύψει τις προεκλογικές της «ανάγκες» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το πρόβλημα πλέον δεν είναι νομικό είναι καθαρά πολιτικό και η κυβέρνηση έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος και παράλληλα να προχωρήσει στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση και στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καταργώντας το θεσμό των εκτάκτων.

Συνάδελφοι,

Η αγωνιστική παρέμβαση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι επιτακτική, γιατί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους σε απόλυση και απόγνωση, με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς