ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2005
Αρ. Πρωτ.:1185

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Στην προηγούμενη συνάντησή μας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε δεσμευτεί να απαντήσει στα βασικά αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και δεν έχουν δοθεί λύσεις μέχρι σήμερα.

Στα αιτήματα που αναμέναμε απαντήσεις ήταν:

1. Νέο μισθολόγιο – Κλαδικές Αυξήσεις.
2. Επέκταση Β.Α.Ε.
3. Υπεράσπιση και ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας – Κώδικας Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. – Πλαίσιο Λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων).
4. Επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στο προσωπικό των Αμιγών Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων.

Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευτεί και προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, μετέθεσε τις όποιες απαντήσεις στη νέα χρονιά.
Στα ζητήματα που υπήρχαν απαντήσεις ήταν δευτερεύοντα ζητήματα του κλάδου που επί μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών αρνιόταν να υλοποιήσει και προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας ότι ικανοποιούνται τα αιτήματά μας.

Συνάδελφοι,

Η μεγαλειώδης συμμετοχή όλων των εργαζομένων της χώρας στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να σταματήσουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και που θέλει να βαπτίζει μεταρρύθμιση.
Μια πολιτική βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή.
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο πολιτικές που επί χρόνια τους πλήττουν, καρατομούν τα δικαιώματά τους και προσθέτουν διαρκώς νέα αδιέξοδα και οικονομικά προβλήματα.
Η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στις Δ.Ε.Κ.Ο. με τη δημιουργία εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων δείχνει καθαρά τις διαθέσεις της για γενίκευση της επίθεσής της, τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα όσο και στο Δημόσιο ώστε να ρίξουν τη νέα γενιά στον κοινωνικό καιάδα, στην επισφαλή και ελαστική εργασία, στον εργασιακό μεσαίωνα.

Συνάδελφοι,

Με την πραγματοποίηση των Νομαρχιακών Συσκέψεων και Γενικών Συνελεύσεων στην πλειοψηφία των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της συνολικής κινητοποίησης των εργαζομένων για την βελτίωση του εισοδήματός μας, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και την προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Για την προετοιμασία της συνολικής απάντησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στην πολιτική της κυβέρνησης η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε:

1.
Την πραγματοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 στις 10.00 το πρωί Πανελλαδικής Σύσκεψης των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας στα γραφεία της (Καρόλου 24 – Αθήνα – 3 ος Όροφος).
2.
 Την σύγκλιση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Ομοσπονδίας για την λήψη απόφασης σχετικά με την αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 στις 4.00 το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Συνάδελφοι,

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλούνται να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του κλάδου μας.
Μόνο με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατακτούν και διαμορφώνουν τις συνθήκες για την επίλυση των προβλημάτων τους.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος