ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
        ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2003
Αρ. Πρωτ.: 1184



Προς:
Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - O.T.A.

 

Συνάδελφοι,
Μετά τη πραγματοποίηση της 24ωρης αλλά και 48ώρης απεργίας του κλάδου ή Κυβέρνηση απάντησε επί της ουσίας αρνητικά στα αιτήματα των εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα:
- Παραπέμπει σε διάλογο με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για εξεύρεση τάχα λύσης γύρω από τον Κώδικα των Υπαλλήλων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Παραπέμπει το μισθολόγιο και τα Βαρέα Ανθυγιεινά στο διάλογο με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
- Επιμένει στην εφαρμογή της “Μερικής Απασχόλησης” αφού είναι πλέον νόμος του Κράτους όπως ισχυρίσθηκε.
- Αντί για τακτοποίηση των εκτάκτων, μας παραπέμπει στις προσλήψεις με μοριοδότηση με βάση το Ν. 3051/2002 όταν και όπου προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας.
- Στο οικονομικό απαντά με μία πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και το Υπουργείο Οικονομικών!!! που προβλέπει δύο εναλλακτικές λύσεις:
1. Αύξηση 100 € στο Ειδικό Επίδομα ( αναλύοντας το συμπεριλαμβάνει κατ’ ουσίαν 50 € για αύξηση και 50 € ως εκλογική μηνιάτικη αποζημίωση καλύπτοντας και την απώλεια των 40 € που προέρχεται από την φορολόγηση κατά 20% των 176 € “εξόδων κίνησης” και κατά 6,67% λόγω συνταξιοδοτικής εισφοράς ενώ συμφωνεί με την ενσωμάτωση των εξόδων κίνησης στο ειδικό επίδομα απασχόλησης των Ο.Τ.Α.).
2. Αύξηση 50 € στο ειδικό επίδομα και εφάπαξ καταβολή 600 € για το 2004 μόνο, ως εκλογική αποζημίωση.
Είναι φανερό με βάση τα παραπάνω τόσο στα θεσμικά όσο και στα οικονομικά, στο ελάχιστο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά μας, και έτσι το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε:
Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με ΑΠΟΧΗ από τις εργασίες, υπερωριακή ή όχι το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου 2003 και 48ώρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Οκτωβρίου 2003, δίνοντας συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2003 στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24, Αθήνα).
Επίσης καλεί τους Προέδρους ή εκπροσώπους των Σωματείων την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2003 στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασίσει ανάλογα το Γενικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αμέσως μετά την σύσκεψη αυτή.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, και τους εργαζόμενους να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την περιφρούρηση και για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος