ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2005
Αρ. Πρωτ.:1183

Προς:
Υπουργό Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
1.
Υφυπουργό Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
κ. Αθανάσιο Νάκο
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

2. Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
κ. Αθανάσιο Βεζυργιάννη
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα


Κύριε Υπουργέ,

Α. Σε σχέδιο Νόμου που προωθείται από το Υπουργείο σας για ψήφιση στη Βουλή με τίτλο: “Για την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του Δημοσίου Τομέα και τη ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης” στην παρ. 1 του άρθρου 29 αυτού , προβλέπεται ότι στο άρθρο 23 του Ν. 3202/2003 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α' – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 284/11-12-2003), όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει, προστίθεται παρ. 4, και προβλέπεται ότι για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του προληπτικού ελέγχου, συνίσταται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, επιτροπή.
Επειδή στην ανωτέρω επιτροπή δεν προβλέπεται εκπροσώπηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α' βαθμού, παρότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που εκδίδουν τα χρηματικά εντάλματα και εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, σας ζητούμε να προβλέψετε τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας, η οποία αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Β. Με το αρ. πρωτ.: 1173/12-12-2005 έγγραφό μας , σας είχαμε επισημάνει ότι ενώ στο ανωτέρω σχέδιο Νόμου καταργείτε την ποσόστωση των γυναικών για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία ένστολου προσωπικού (άρθρο 30, παρ.1 του σχεδίου Νόμου) εν τούτοις δεν διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν , χωρίς να ευθύνονται για διατάξεις Νόμων που ψήφισε το Εθνικό Κοινοβούλιο και κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα αρμόδια δικαστήρια.

Επειδή όπως επισημαίνουμε στο ανωτέρω έγγραφο μας οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν υπηρεσία πλέον της διετίας και έχουν εκπαιδευτεί στις Σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας για οκτώ μήνες με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθεί διάταξη στο ανωτέρω νομοσχέδιο ως εξής:

“ Το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας που έχει προσληφθεί σε Δήμους με τις διατάξεις του Π.Δ. 23/2002 και η πρόσληψη του ακυρώθηκε με αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων με τις οποίες κρίθηκε ότι οι διατάξεις της παρ. 7, του άρθρου 27 του Ν. 3013/2002 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α' – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 102/1-5-2002) είναι αντισυνταγματικές, παραμένουν στους οικείους Δήμους και καταλαμβάνουν κενές οργανικές θέσεις, ή προσωρινές προσωποπαγείς που συνιστώνται με απόφαση του Δημάρχου η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ”.

 


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος