ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
κ. Αθανάσιο Βεζυργιάννη

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό, έχουν εκδοθεί πολλές αποφάσεις Διοικητικών Εφετείων με τις οποίες κρίθηκε ότι οι διατάξεις για την ποσόστωση γυναικών με σκοπό την πρόσληψη προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι αντισυνταγματικές.
Οι αποφάσεις αυτές αναφέρονται κυρίως στις πρώτες προσλήψεις που έγιναν το 2003.
Επίσης, σας είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων είναι υποχρεωτικές για τη Διοίκηση, οι δε εφέσεις κατ' αυτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν αναστέλλουν την εκτέλεσή τους.
Επειδή, οι προσλαμβανόμενοι δεν ευθύνονται για διατάξεις Νόμων που ψήφισε το Εθνικό Κοινοβούλιο και κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα αρμόδια δικαστήρια.
Επειδή, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν υπηρεσία πλέον της διετίας και έχουν εκπαιδευτεί στις σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας για οκτώ μήνες με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.
Επειδή, οι εργαζόμενοι αυτοί μετά την πρόσληψή τους έχουν ρυθμίσει τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και την ιδιωτική τους ζωή βασιζόμενοι στη σταθερή εργασία.
Επειδή, σε πρόσφατες συναντήσεις μας είχατε δεσμευτεί για την επίλυση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση.
Επειδή, οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις αφορούν κυρίως το Δήμο Αθηναίων, του οποίου η Δημοτική Αστυνομία χρειάζεται 750 περίπου άτομα.
Επομένως υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας, σε Δήμους, όπου τυχόν δεν υπάρχουν θα μπορούσαν να παραμείνουν σε συνιστώμενες προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις.
Επειδή, έχουμε ενημερωθεί ότι αυτές τις ημέρες πολλοί Δήμοι υποχρεώνονται στην εφαρμογή των ανωτέρω αποφάσεων και απολύεται προσωπικό μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων. χωρίς να ευθύνονται για διατάξεις που θέσπισε το κράτος.
Επειδή, έχουμε λάβει γνώση ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή όπου περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία καταργείται η ποσόστωση γυναικών αλλά χωρίς την διασφάλιση αυτών που θίγονται από την μέχρι τώρα εφαρμογή της ανωτέρω ποσόστωσης, ζητάμε όπως άμεσα συμπληρωθεί η σχετική διάταξη, όπως άλλωστε είχατε δεσμευθεί, για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Θ. Μπαλασόπουλος