ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
        ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2004

Αρ. Πρωτ.: 1163


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004, ΟΜΟΦΩΝΑ, καταγγέλλει ως απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και Δημάρχου Καλυβίων κ. Π. Φιλίππου σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο κ. Φιλίππου παρουσιάζοντας το αντεργατικό του πρόσωπο κατηγόρησε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι δεν “εργάζονται” και ζήτησε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περάσουν σε ιδιώτες, προκειμένου να είναι “αποτελεσματικές”.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Φιλίππου φαίνεται ότι συντάσσεται με τις επιλογές μερίδας αιρετών στην Τ.Α., ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια οι υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. να περάσουν σε χέρια ιδιωτών και να χάσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.

Προκαλούν δε την οργή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της.

Άλλωστε, πρόσφατη είναι και η απόφαση του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. της οποίας Πρόεδρος είναι ο κ. Π. Φιλίππου για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. – ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και Περιφέρειας Αττικής, με την οποία εκχωρείται η αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής στην Περιφέρεια.

Οι απόψεις του κ. Φιλίππου και όσων άλλων εκφράζουν παρόμοιες θα βρίσκουν καθημερινά αντίθετους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται για Ο.Τ.Α. σύγχρονους και λειτουργικούς στην υπηρεσία του πολίτη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.