ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
        ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2004
Αρ. Πρωτ.: 1157

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2004 και μετά την πραγματοποίηση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, αποφάσισε τα πιο κάτω:

1. Χαιρετίζει τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. για τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ του κλάδου.

2. Καταγγέλλει την κυβέρνηση που εμπαίζει για οκτώ μήνες τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. και δεν δίνει λύσεις στα αιτήματα του κλάδου.

3. Καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

4. Συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, με 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ το πρώτο Δεκαήμερο του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2004, και κλιμακώνει σε περίπτωση άρνησης της κυβέρνησης , επίλυσης των αιτημάτων του κλάδου.

5. Η ακριβής ημερομηνία της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ και της κλιμάκωσης της θα καθοριστεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 από την Εκτελεστική Επιτροπή.

6. Την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004 στη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα υπάρξει συγχρόνως παράσταση διαμαρτυρίας των Διοικητικών Συμβουλίων στο Λεκανοπέδιο Αττικής και των αντιπροσώπων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στο συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27- Αθήνα).

7. Καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Αττικής και Δήμαρχο Καλυβίων κ. Φιλίππου που με αφορμή την απεργία μας παρουσίασε το αντεργατικό του πρόσωπο
δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. είναι “ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ” και ότι πρέπει υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περάσουν σε ιδιώτες προκειμένου να είναι πιο “ αποτελεσματικές ”.

8. Την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για τη νέα 48ωρη απεργία το πρώτο Δεκαήμερο του ΔΕΚΕΜΒΡΗ θα ενισχύσει με απόφαση του και το 34ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004.

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία των αγώνων μας είναι στα δικά μας χέρια, για αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το επόμενο χρονικό διάστημα να κινητοποιηθούμε συλλογικά και ενωτικά για την μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων να πάρουν όποια πρωτοβουλία κρίνεται σκόπιμη για τη συμμετοχή και ενημέρωση των εργαζομένων.


ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α