ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2004
Αρ. Πρωτ.: 1141

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την επιγραμματική αναφορά στα έντυπα της απεργιακής κινητοποίησης (ανακοίνωση, αφίσα) όπου αναφέρεται για: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πολλοί συνάδελφοι άλλοι καλόπιστα και άλλοι κακόπιστα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ότι η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με την θέση της αυτή είναι ενάντια στους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Επειδή οι αποφάσεις και οι θέσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι γνωστές και έχουν δημοσιοποιηθεί επανειλημμένα καμία σχέση δεν έχουν με την παραπληροφόρηση που κάνουν ορισμένοι
με μοναδικό σκοπό τη διάσπαση του κλάδου και ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί ο κλάδος μας ενωμένος στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2004.
Αναλυτικά οι θέσεις μας είναι:
1. Κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων που το αντικείμενο τους έχει σχέση με τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. ή το προσωπικό τους εργάζεται σε οργανωμένες τους υπηρεσίες, με ταυτόχρονη μεταφορά και μονιμοποίηση του προσωπικού τους σ’ αυτούς.
2. Η ίδρυση και δημιουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων να γίνεται μετά από μελέτη για συγκεκριμένη απόδοση κερδών και να προβλέπεται μόνο σε τομείς που μπορεί να αναπτύσσεται καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα και στους οποίους σήμερα ενεργοποιείται ο Ιδιωτικός Τομέας.
Να απαγορεύεται μετά από τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας) η δημιουργία τους σε υπηρεσίες που έχουν Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα ή αναφέρονται στους Ο.Ε.Υ. του οικείου Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Οι θέσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι σαφείς και ξεκάθαρες και όσοι τις παραποιούν το κάνουν εσκεμμένα και εμποδίζουν την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του κλάδου.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος