ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
   ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
        ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2002
Αρ. Πρωτ.:1135


ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.


Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε στις 27 Νοεμβρίου 2002, με θέματα την πορεία των αιτημάτων του κλάδου και την προκήρυξη του 32ου Τακτικού, Εκλογικού-Απολογιστικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Καταδικάζει την πολιτική της συνεχιζόμενης λιτότητας για τους εργαζόμενους. Οι αυξήσεις του 2,5% για το 2003 θα οδηγήσουν σε ονομαστική μείωση των αποδοχών για μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων, λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών από 1-1-2003. Τα παραπάνω κάνουν επιτακτική την ανάγκη διεκδίκησης από το σύνολο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διορθωτικού ποσού για το 2002 και ουσιαστικές αυξήσεις μέσα από ένα νέο μισθολόγιο για το 2003, όπου θα ενσωματώνονται τα επιδόματα στις βασικές αποδοχές.
Σ' αυτά τα πλαίσια η επιτυχία της 24ωρης απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 5 Δεκεμβρίου 2002 αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. αυτή την περίοδο.

2. Διεκδικώντας ικανοποιητικές κλαδικές αυξήσεις στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν, προώθηση των θεσμικών και ασφαλιστικών αιτημάτων και καταβολή του πριμ παραγωγικότητας στους Δήμους που δεν δόθηκαν και στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και των Δημοτικών Σταδίων, η Π.Ο.Ε.- .Ο.Τ.Α. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002 από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. στις 12.30, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Στις 17 Ιανουαρίου 2003, ημέρα Παρασκευή πραγματοποιείται 24ωρη απεργία και αποχή από τις εργασίες το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου 2003.
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2003 σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων και συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για εκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε η έκδοση ανακοινώσεων και αφίσας, οργάνωση περιφερειακών συσκέψεων και περιοδειών στους χώρους εργασίας, καθώς και η πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου στα Μ.Μ.Ε.

Το Γενικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε την οργάνωση ημερίδας για την πορεία και το μέλλον των ταμείων μας (Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. - Τ.Α.Δ.Κ.Υ.) και ειδική συνεδρίαση του για τη διατύπωση των προτάσεων της Ομοσπονδίας.

Ανάλογη επίσης συνεδρίαση θα γίνει και για τις θέσεις της Ομοσπονδίας για την τροποποίηση του Ν. 1188/81 (Κώδικας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων).

Τέλος αποφασίστηκε η προκήρυξη του 32ου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τις 13 Μαΐου του 2003 στη Χαλκιδική.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Στρατηγός