Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2004

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τη ψήφιση του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και για την καλύτερη προετοιμασία του κλάδου, εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2004, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα :

“Ο νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας”.

Στην ημερίδα εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων στις διατάξεις του νέου Κώδικα, όπου ουσιαστικά μια σειρά Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα αρμοδιότητες εκχωρούνται είτε σε Δημοτικές Επιχειρήσεις, είτε στους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύουν ότι η ψήφιση, ως έχει, του νέου σχεδίου Κώδικα, θα αλλάξει σε συντηρητικότερη κατεύθυνση τους Ο.Τ.Α., το κόστος όλων των υπηρεσιών θα μεταφερθεί στους δημότες;

Τα δε εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων θα πληγούν, μιας και θα μετατραπεί η εργασιακή σχέση από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, πολλών συναδέλφων.

Η Π.Ο.Ε.– Ο.Τ.Α. δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε τέτοιου είδους αλλαγές και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν οι αλλαγές που προωθούνται με το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα και να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ του κλάδου την ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 και 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ