Αθήνα, 11 Ιουλίου 2006

Υπουργείου Εσωτερικών ,
    κ. Αθανάσιο Βεζυργιάννη

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ.: 704/31-5-2006 εγγράφου μας και καθώς έχει εξαντληθεί το χρονικό διάστημα που είχε τεθεί για την επίλυση των αιτημάτων της απεργιακής κινητοποίησης, διαπιστώνουμε ότι καμία πρόοδος δεν υπάρχει και ειδικότερα:

1. Επέκταση των Β.Α.Ε. στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α.:

Η Ομοσπονδία μας παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου σας να τορπιλίσει το διάλογο με τη συμμετοχή και της Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α. στην τριμελή επιτροπή, σας κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις της για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Ήδη έχουν περάσει σαράντα (40) ημέρες περίπου και δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση και υλοποίηση της δέσμευσή σας.
Όπως αντιλαμβάνεστε η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί στους εργαζόμενους κλίμα ανασφάλειας σχετικά με την επίλυση του προβλήματος και αναταραχής, καθ' όσον άλλη μία δέσμευση πιθανά να παραπέμψει το πρόβλημα στις καλένδες.
Πιθανή καθυστέρηση θα μας οδηγήσει στην προκήρυξη νέων κινητοποιήσεων.

2. Αποτίμηση των παροχών σε είδος – Αύξηση των μηνιαίων κατ' αποκοπή εξόδων κίνησης – Έκδοση νέας Κ.Υ.Α. για την χορήγηση των ατομικών μέσων προστασίας:

Καμία πρόοδος δεν υπάρχει και στα πιο πάνω ζητήματα.
α. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ποσό που θα ενσωματωθεί στα μηνιαία κατ' αποκοπή έξοδα κίνησης, το ποσό των 55,00 ευρώ που έχει συμφωνηθεί αποτελεί την αφετηρία.
β. Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της Κ.Υ.Α. για την αύξηση των μηνιαίων κατ' αποκοπή εξόδων κίνησης με ημερομηνία ισχύος 1-1-2006, που να συμπεριλαμβάνει το τελικό ποσό που θα συμφωνηθεί.
Στην ίδια Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να ρυθμίζεται και το αίτημά μας τα, μηνιαία κατ' αποκοπή έξοδα κίνησης να μην περικόπτονται στις αναρρωτικές άδειες κλπ.
γ. Δεν έχει προχωρήσει η έκδοση της νέας Κ.Υ.Α. για τη χορήγηση των ατομικών μέσων προστασίας.
Στην Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να προβλέπεται η χορήγηση σε ημερήσια βάση ενός λίτρου φρέσκου γάλατος καθώς και των απαραίτητων ατομικών μέσων προστασίας όπως αναλυτικά προβλέπει η μελέτη της Ε.Ε.Τ.Α.Α. που συνημμένα σας στέλνουμε, καθώς και η πραγματοποίηση των εξετάσεων για την Προληπτική Ιατρική.

3.  Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. έτους 2006:

Παρ' ότι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α. για το έτος 2006 δεν έχει υπάρξει από τη μεριά των αρμοδίων Υπουργείων (Εσωτερικών & Οικονομικών) καμία απάντηση.
Στη πρώτη συνάντηση (6-4-2006) η Ομοσπονδία μας ιεράρχησε τα αιτήματα των εργαζομένων και ανέμενε τις οριστικές απαντήσεις των Υπουργείων.
Τρεις (3) μήνες μετά τη συνάντηση αυτή δεν υπάρχει καμία εξέλιξη με επακόλουθο οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου δικαίως να διαμαρτύρονται γιατί δεν τους έχει καταβληθεί ούτε η πενιχρή αύξηση της εισοδηματικής πολιτικής του έτους 2006.

4.  Επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους των Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων:

Στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης επίσης ένα από τα βασικά αιτήματα του κλάδου ήταν και η επέκταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους των Αμιγών Κοινωφελών Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων.
Η επέκταση κρίνεται αναγκαία γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτονται συνδικαλιστικά πλέον από την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., ενώ το Π.Δ. 164/2004 τους εντάσσει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και οι περισσότεροι απ΄αυτούς απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. ή τους έχουν ανατεθεί αρμοδιότητές τους.
Στα πλαίσια της ίσης μισθολογικής και εργασιακής μεταχείρισης θα πρέπει με Κ.Υ.Α. των αρμοδίων Υπουργών (Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης) να επεκταθεί η Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους αυτούς βάζοντας τέλος στην ανισότητα μεταξύ των εργαζομένων που απασχολούνται με συνθήκες μεσαίωνα.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως αντιλαμβάνεστε καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στα προβλήματα των εργαζομένων, που ήταν αιτήματα της δεκαήμερης απεργιακής μας κινητοποίησης.
Αντίθετα με νέες ρυθμίσεις σας, ωράριο λειτουργίας, αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γι' αυτό ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας για την υλοποίηση των δεσμεύσεων σας μέχρι τέλος Ιουλίου 2006. Σε αντίθετη περίπτωση το Γενικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή να προκηρύξει νέες κινητοποιήσεις.
Τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών και της κοινωνικής ζωής του τόπου όσο και στη διαδικασία προετοιμασίας των εργασιών για τις Δημοτικές Εκλογές η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική σας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος