ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2004

Αρ. Πρωτ.: 1101


Προς:
1. Υπουργείο Εσωτερικών
Δημ. Διοίκ. & Αποκέντρωσης
Δ/νση Οργάν. και Λειτ. Ο.Τ.Α.
Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

2. Γενικό Γραμματέα
Περιφέρεια Αττικής
κ. Χαράλαμπο Μανιάτη
Ευαγγελιστρίας 2
105 63 - Αθήνα

 

 

Συνέχεια των με αρ. πρωτ.:692/29-6-2004 και 1055/18-10-2004 εγγράφων μας σχετικά με άσκηση καθηκόντων των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Π.Δ. 23/2002 από το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και όχι από το προσωπικό Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Σας γνωρίζουμε συμπληρωματικά τα κατωτέρω:

Ο Δήμος Αμαρουσίου με τη με αρ. πρωτ.: 45539/14-10-2004 απόφασή του, φωτοαντίγραφο της οποίας σας στέλνουμε, όρισε υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι παράλληλα με τα κύρια καθήκοντα τους θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις για την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στις περιοχές ελεγχόμενης στάθμευσης.

Από την απόφαση αυτή δεν προέκυπτε ο κλάδος του οριζόμενου, ούτε η σχέση εργασίας του, μόνιμος ή αορίστου χρόνου. Από έρευνα που κάναμε έχουμε σημειώσει δίπλα την σχέση και την ειδικότητα εκάστου.

Από αυτά που έχουμε σημειώσει προκύπτει ότι τον έλεγχο για την παράνομη στάθμευση και την βεβαίωση για τις παραβάσεις υπογράφει προσωπικό που δεν ανήκει στους κλάδους του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά Καθαρίστρια Αορίστου Χρόνου, Κηπουροί, Οδηγοί, Εργάτες Καθαριότητας, Τεχνίτες και μερικοί Δ.Ε. Διοικητικοί.

Για το λόγο του αληθές, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο, έκθεσης βεβαίωσης παράβασης που έχει υπογραφεί από Εργάτη Αορίστου Χρόνου.

Επειδή άποψη μας και δική σας, είναι ότι δεν μπορούν άλλες κατηγορίες και ειδικότητες να ασκούν τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και μάλιστα μετά την ισχύ του Π.Δ. 23/2002. Οι απόψεις μας αυτές έχουν εκτεθεί στο με αρ. πρωτ.:873/20-9-2004 έγγραφό μας, προς τους Συλλόγους–Μέλη μας, φωτοαντίγραφο του οποίου σας στέλνουμε.

Επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο καλείστε να πάρετε θέση και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των σχετικών διατάξεων.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος