ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2005


Αρ. Πρωτ.: 1098

 


Προς:
1.
 Υπουργό Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Σταδίου 27
101 83 - Αθήνα
2. Πρόεδρο και Μέλη
του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Ακαδημίας 65
106 78 - Αθήνα


Κοινοποίηση:
1.
 Υφυπουργό Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
κ. Αθανάσιο Νάκο
Σταδίου 27
101 83 - Αθήνα
2.
 Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
κ. Αθανάσιο Βεζυργιάννη
Σταδίου 27
101 83 - Αθήνα
3. Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, οι παροχές σε είδος δίδονται στην πλειοψηφία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., πλην των μονίμων Διοικητικών Υπαλλήλων.

Η χορήγησή τους ξεκίνησε ως μέσα ατομικής προστασίας λόγω της φύσης της εργασίας, πλην όμως με την πάροδο του χρόνου αποτελούν πλέον ετήσιο οικονομικό βοήθημα γι΄ αυτούς.

Επίσης έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν κρούσματα συναλλαγής με προμηθευτές, διάθεση αθλίων, πολλές φορές, παροχών ή σε μικρούς ιδιαίτερα Ο.Τ.Α., άρνηση χορήγησή τους, καθώς και η αξιοποίηση των όποιων δυνατοτήτων δίνει η κ.υ.α. για την κήρυξη άγονων των δημοπρασιών και την καταβολή τους σε χρήμα.

Μετά τις ανωτέρω διαπιστώσεις, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. αποφάσισε, οι παροχές σε είδος να αποτιμηθούν σε χρήμα και να καταβάλλονται κάθε μήνα με τις λοιπές αποδοχές τους.

Η ανωτέρω αποτίμηση να ενσωματωθεί στο ειδικό επίδομα απασχόλησης που χορηγείται στους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α.

Στους δε εργαζόμενους που απασχολούνται σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες να είναι υποχρεωτική, εκ μέρους των Ο.Τ.Α., η χορήγηση συγκεκριμένων μέσων ατομικής προστασίας και γάλακτος που πρέπει να είναι φρέσκο και να χορηγείται στους εργασιακούς χώρους.

Η πιο πάνω πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των εργαζομένων καθώς και την πλειοψηφία των εκλεγμένων δημοτικών αρχών θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία όλων μας (Υπουργείο, Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.)

Αξιότιμοι κύριοι,

Η πρόταση μας έχει βασικό στόχο να κάνει πιο ορθολογική και δίκαιη την υπάρχουσα κατάσταση και να διαφοροποιηθεί της προηγούμενης αρρωστημένης και άδικης.

Ύστερα από τα πιο πάνω, σας καλούμε να συζητήσουμε από κοινού το όλο θέμα έτσι ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για την ρύθμισή του.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος