ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2003
Αρ. Πρωτ.:1047

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α
.


Συνάδελφοι,


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 32ου Τακτικού Συνεδρίου και την εκλογή των νέων οργάνων της Ομοσπονδίας με τριετή (3) θητεία, σ’ εφαρμογή του νέου καταστατικού που ψηφίσθηκε στο 31ο Καταστατικό – Οργανωτικό συνέδριο στην Αθήνα τον Φεβρουάριου του 2002, σας γνωρίζουμε τα πιο κάτω:

1. Οι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. έχουν την δυνατότητα να εναρμονίσουν την θητεία των αντιπροσώπων τους με αυτή των οργάνων της διοίκησης της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. (Άρθρο 15) δηλ. τριετή (3) θητεία.
Το ίδιο μπορούν να κάνουν και για τα υπόλοιπα όργανα του συλλόγου τους.
(Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή).
Όσοι σύλλογοι – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. τροποποιούν το καταστατικό τους οφείλουν να κοινοποιήσουν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τροποποιημένου καταστατικού ΑΜΕΣΑ στην Ομοσπονδία.

2. Οι σύλλογοι – μέλη μετά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τους για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. υποχρεούνται εντός τριάντα (30) ημερών να αποστείλουν, ταχυδρομικώς και όχι με FAX, στην Ομοσπονδία τα πιο κάτω δικαιολογητικά που είναι αναγκαία για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους:
α. Επικυρωμένο πρακτικό αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
β. Κατάσταση ψηφισάντων για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
γ. Βεβαίωση του Δικαστικού Αντιπροσώπου ότι όσοι ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Ο.Τ.Α. και εργαζόμενοι με σχέσης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 1264/82.
Και ότι ψήφιζαν με την προσκόμιση του ασφαλιστικού τους βιβλιαρίου (υποχρεωτικά).

Η Ομοσπονδία για την απλούστευση των διαδικασιών για τις αρχαιρεσίες των συλλόγων – μελών της θα συντάξει σχέδια εντύπων τα οποία και θα σας αποσταλούν προς διευκόλυνσή σας.

Τα έντυπα αυτά θα είναι:
1. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής για ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, όπου δεν κατεβαίνουν συνδυασμοί.
2. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής με ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, συνδυασμών ξεχωριστά.
3. Κατάσταση ψηφισάντων για την Εκλογή ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
4. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.
5. Σχέδιο Πρακτικού Εκλογής Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. με ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ συνδυασμών.
6. Κατάσταση ψηφισάντων (ξεχωριστή) για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.,
7. Σχέδιο Βεβαίωσης του Δικαστικού Αντιπροσώπου για την εκλογή αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι αρχαιρεσίες για την εκλογή (ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ στην Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) χωρίς την παρουσία ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ δεν θεωρούνται ΝΟΜΙΜΕΣ.

Συνάδελφοι,

Η τήρηση των πιο πάνω διαδικασιών από όλους του συλλόγους – μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι υποχρεωτική για την αποφυγή προβλημάτων στις εργασίες των συνεδρίων μας αλλά και στην έγκαιρη και ορθή νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των συλλόγων.
Γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία θα ορίσει μόνιμη ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των αντιπροσώπων η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συνεδριάζει για τον έλεγχο των πρακτικών και θα ενημερώνει άμεσα τους συλλόγους για τα προβλήματα που εντοπίζει προκειμένου να υπάρχει το χρονικό περιθώριο διόρθωσή τους.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος