ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2005


Αρ. Πρωτ.: 1045

 

Προς:
Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

 

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα βασικά αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και δεν έχουν δοθεί λύσεις μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά τέθηκαν τα πιο κάτω αιτήματα:

1.
Νέο Μισθολόγιο - Κλαδικές Αυξήσεις.
2. Επέκταση Β.Α.Ε.
3. Πολιτική Προσωπικού (Τακτοποιήσεις - Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ.).
4. Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων.
5. Σχέδιο του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.
6. Κώδικας Υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.
7. Επέκταση της Σ.Σ.Ε. και στο προσωπικό των Αμιγών Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων.

Επίσης στη διάρκεια της συνάντησής μας τέθηκαν και τα ζητήματα που αφορούν ομάδες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως:

α. Επιβεβαίωση της δέσμευσης της ηγεσίας του Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν θα κάνει δεκτό το σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που προτείνει η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
β. Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στην επιλογή του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας (ποσόστωση Γυναικών).
γ. Την συνέχιση και πλήρη εφαρμογή των διατάξεων για τον Προληπτικό Έλεγχο των Οικονομικών των Ο.Τ.Α.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος για τα μεγάλα ζητήματα που αποτελούν και το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου θα μας απαντήσει αναλυτικά σε νέα συνάντησή μας την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005 όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης μας είχε κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία το σχέδιο του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα που θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου τόσο στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. όσο και στην επόμενη συνάντησή μας.
Ενώ μας δόθηκε και το προσχέδιο του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων για να εκφράσουμε τις απόψεις μας στα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στα μόνα ζητήματα που δεσμεύτηκε στη συνάντηση αυτή ήταν:
1.
Ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν συζητάει καμία αλλαγή στον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και αλλάζουν το ρόλο τους.
2. Θα υπάρξει ΑΜΕΣΑ νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος των προσλήψεων στη Δημοτική Αστυνομία (ποσόστωση Γυναικών) και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου.
3.
 Δεν συζητάει το Υπουργείο Εσωτερικών καμία αναστολή των διατάξεων για τον Προληπτικό Έλεγχο στους Ο.Τ.Α.

Τις επόμενες ημέρες, όπως μας ενημέρωσε, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από το Α.Σ.Ε.Π. για την πρόσληψη 70 ακόμη υπαλλήλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Συνάδελφοι,

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αναγκαία η συνολική αγωνιστική εγρήγορση για την προετοιμασία του κλάδου μας στο να αντισταθούμε στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης, στη διεκδίκηση καλύτερων αμοιβών και να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Η δυναμική και αγωνιστική μας κινητοποίηση στις 21 Οκτωβρίου 2005 για να αποτρέψουμε την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού ρόλου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς έφερε θετικά αποτελέσματα.
Με την ίδια δυναμική και αγωνιστικότητα προετοιμάζουμε και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύουν καθημερινά ότι μόνο με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ κατακτούν και διαμορφώνουν τις συνθήκες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος