ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.: 1035

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

 

To Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε στις 14 Σεπτεμβρίου 2006 καταδικάζει την απαράδεκτη - αντιδημοκρατική επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης Λάκη Ιωαννίδη, εναντίον συναδέλφου εργαζομένου της Δημοτικής Αστυνομίας κατά την εκτέλεση της εργασίας του.

Η παραδοχή της πράξης του στα Μ.Μ.Ε. αποδεικνύουν ότι τέτοιες ενέργειες μας πάνε πολλά χρόνια πίσω, όταν οι εργαζόμενοι υπέφεραν από «ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ» που εκμεταλλεύονταν το δικαίωμα στην εργασία.

Τον επαναφέρουμε στην σημερινή πραγματικότητα γνωρίζοντας του ότι οι εποχές που ήξερε πέρασαν με Νόμους που θεσπίστηκαν κατόπιν αιματοβαμμένων αγώνων του εργατικού κινήματος.

Φαίνεται ότι ίσως ακόμη μερικοί, και μάλιστα αιρετοί, όπως ο συγκεκριμένος, εξωτερικεύουν κρυφούς πόθους, σε στιγμές που οι εργαζόμενοι τιμούν το έργο τους και προπάντων την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. χρόνια τώρα με την δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας καταθέτει γόνιμες προτάσεις για τον πραγματικό ρόλο της μεταξύ Τ.Α. και Δημοτών και προσπαθούμε να αναδείξουμε την Υπηρεσία αυτή και να την φέρουμε δίπλα στον πολίτη.

Πείσαμε πιστεύουμε τους πολίτες, πείσαμε τους εργαζόμενους και εδώ πρέπει πραγματικά να συγχαρούμε τον συνάδελφο της Δημοτικής Αστυνομίας για την σύνεση και αυτοσυγκράτηση που επέδειξε, αλλά ίσως δεν πείσαμε κάποιους αιρετούς που έχουν την εντύπωση ότι η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να είναι υποτακτική προς αυτούς και να κάνει διακρίσεις υπέρ τους.

Αραγε αυτός ο αιρετός σύμβουλος θα τολμούσε να επιτεθεί μέσα στους δρόμους της πόλης του εναντίον ενός Αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ., ή ενός απλού πολίτη για οποιαδήποτε αιτία;

Το έκανε όμως σ΄ έναν Δημοτικό Υπάλληλο ένστολο της Δημοτικής Αστυνομίας γιατί πιστεύει ότι καλύπτεται πίσω από φίλους του στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα τον στηρίξουν, ή και τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Aυτό καταδικάζεται όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από τους Δημότες.


 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.