ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2005


Αρ. Πρωτ.: 1034

 

Προς:
Συλλόγους - Μέλη
της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

 

Συνάδελφοι,


Με το Ν. 3408/2005 (Φ.Ε.Κ. - ΤΕΥΧΟΣ Α' - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 272/4-11-2005) που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή "Αύξηση Συντάξεων Δημοσίου και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν και τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. και συγκεκριμένα:

1. Με τις διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 4, ρυθμίζεται οριστικά πλέον το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων , οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται υποχρεωτικά σε θέσεις υπηρεσιών ή φορέων που διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό στο οποίο υπάγονταν μέχρι την μετάταξη η μεταφορά τους.

Έτσι οι υπάλληλοι αυτοί μπορούν , αντί της αυτοδίκαιης υπαγωγής τους στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που διέπει το αντίστοιχο προσωπικό της νέας τους θέσης, να διατηρήσουν το προηγούμενο της μετάταξης ή μεταφοράς τους ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς και όλη η εφεξής υπηρεσία τους στη νέα τους θέση θεωρείται ότι διανύεται στη θέση από την οποία προέρχονται, η διατήρηση γίνεται με ανέκκλητη δήλωση που υποβάλλεται στην Υπηρεσία εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών και αρχίζει για όσους μεν έχουν ήδη μεταταγεί ή μεταφερθεί από την έναρξη ισχύος του Νόμου αυτού για όσους δε πρόκειται να μεταταγούν ή μεταφερθούν, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης μετάταξης ή μεταφοράς.

Ύστερα από την ανωτέρω ρύθμιση, δεν υπάρχει πρόβλημα και για το προσωπικό των ομοειδών Ν.Π.Δ.Δ. που συγχωνεύονται σε ένα Ν.Π.Δ.Δ ., με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 203 του Δ.Κ.Κ., καθώς και στην περίπτωση που καταργηθεί ένα Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. και το προσωπικό μεταφερθεί στο Δήμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 318 του Ν. 1188/1981 όπως ισχύουν.

2. Με τις διατάξεις του άρθρου 9, καταργούνται ή τροποποιούνται διατάξεις του Ν. 3205/2003 . Έτσι με την παρ. 1 αυτού καταργείται το άρθρο 10 του Ν. 3205/2003.
Με την παρ. 2 αντικαθίσταται η παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν. 3205/2003.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος