ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2004
Αρ. Πρωτ.: 1014


Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2004 ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών η συζήτηση για την ψήφιση του νέου “Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα”.
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχει και εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Σαν βάση συζήτησης για το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα θα χρησιμοποιηθεί το σχέδιο που είχε συντάξει η προηγούμενη κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Σ’ αυτό το σχέδιο η Ομοσπονδία μας είχε εκφράσει σοβαρές διαφωνίες οι οποίες είχαν αποτελέσει ένα από τα αιτήματα της πολυήμερης απεργίας τον Οκτώβριο του 2003.
Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που παρέστη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος η κυβέρνηση δεν άνοιξε τα χαρτιά της στα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. σύμφωνα και με τις προγραμματικές της θέσεις.
Δεσμεύτηκε να τοποθετηθεί στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004 στη ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη συζήτηση για το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ΗΜΕΡΙΔΑ για να συζητήσει αλλά και να ενημερώσει τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. για το Κώδικα.
Συγχρόνως, θα κωδικοποιήσει και τις θέσεις της για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Ο.Τ.Α. με βασικό στόχο την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΗΜΕΡΙΔΑ της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε κεντρικό Ξενοδοχείο μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., όπου θα υπάρχει η επίσημη τοποθέτηση τόσο της κυβέρνησης όσο και των αιρετών της Τ.Α.
Για να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία για τη διεξαγωγή της ημερίδας η Ομοσπονδία θα στείλει στους συλλόγους – μέλη της το σχέδιο του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα για να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και πιο ουσιαστικής συμμετοχής των εργαζομένων στην ημερίδα αυτή.
Το αναλυτικό πρόγραμμα για τη διεξαγωγή της ΗΜΕΡΙΔΑΣ για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ και ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ θα σας σταλεί μόλις οριστικοποιηθεί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος