ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:1004

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εσωτερικών,
Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α.
Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

 

Ύστερα από το με αρ. πρωτ.: 47513/5-9-2006 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει σταλεί στου Δήμους της Χώρας (Γραφεία κ.κ. Δημάρχων) και αναφέρεται στην στάση εργασίας, σας γνωρίζουμε τα κατωτέρω:
Η στάση εργασίας του προσωπικού των Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 είχε προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία μας και τηρήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 19,20,21 και 22 του Ν. 1264/1982.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία μας είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τον Υπουργό Εσωτερικών που ασκεί εποπτεία στους Ο.Τ.Α.
Η διαδικασία για την κήρυξη της στάσης εργασίας ως παράνομης και καταχρηστικής θα έπρεπε να είχε κινηθεί κατά της Ομοσπονδίας από τον Υπουργό Εσωτερικών και όχι από τον οικείους Ο.Τ.Α., καθόσον δεν κήρυξαν στάση εργασίας τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των Ο.Τ.Α.. Η δε έρευνα για την τήρηση των διατάξεων του Ν. 1264/1982 θα πρέπει να γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι από τους οικείους Ο.Τ.Α.
Κατόπιν τούτου, να αγνοήσετε το πιο πάνω έγγραφο που εντάσσετε στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.
Σε πολλούς Δήμους επίσης επιχειρείται η περικοπή των αποδοχών όσων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, Αθλητικά Κέντρα και Λιμενικά Ταμεία συμμετείχαν στην ΑΠΟΧΗ που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία από την 1η Σεπτεμβρίου 2006.
Να παρεμβαίνετε και να αντιδράτε σε τυχόν περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων που συμμετείχαν στην ΑΠΟΧΗ καθ’ όσον δεν ήταν αδικαιολόγητοι απόντες από την υπηρεσία τους, αλλά ευρίσκοντο κανονικά στην εργασία τους, απασχολούμενοι σε εσωτερικές εργασίες των υπηρεσιών τους.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς