ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2006
Αρ. Πρωτ.:427

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες του Αντιδημάρχου Αθηναίων κ. Χρ. Τεντόμα, όπου από χθες το βράδυ, μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών έδειξε και αυτός προς τους εργαζόμενους οδηγούς του Δήμου Αθηναίων το πραγματικό αυταρχικό του πρόσωπο .

Συγκεκριμένα, στις αρνήσεις των συναδέλφων οδηγών των απορριμματοφόρων να παραβιάσουν μαζί με τα Μ.Α.Τ. την πόρτα του Χ.Υ.Τ.Α. των Άνω Λιοσίων, ο υποτιθέμενος συγκαταβατικός και υπερασπιστής των εργαζομένων, Αντιδήμαρχος Αθηναίων λειτούργησε (με άνωθεν εντολές) ως πρώην ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ με απειλές και ύβρεις προς τους εργαζομένους τους ωθούσε εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όπως τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους οδηγούς των απορριμματοφόρων του Δήμου της Αθήνας ότι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ο αγώνας αυτός είναι και για τους ίδιους. Δεν είναι μόνο και μόνο υπηρεσιακό προσωπικό των πολιτικών επιδιώξεων της Δημοτικής Αρχής.

Έστω και σήμερα ας ξεφύγουν από τις ομηρικές σχέσεις και τις απειλές, να σηκώσουν ανάστημα και να συμπορευθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στο δίκαιο αγώνα μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος