ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:1002

Προς:
Συλλόγους – Μέλη της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

Συνάδελφοι,

Επειδή όπως σας είναι γνωστό, μέλη των Συλλόγων – Μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., μπορεί να είναι και το προσωπικό των Αμιγών Δημοτικών Επιχειρήσεων που υπηρετούν με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το θέμα των αποδοχών του προσωπικού που υπηρετεί στις Αμιγείς Δημοτικές ή Κοινοτικές Επιχειρήσεις.

Μέχρι η Ομοσπονδία να πετύχει την επέκταση της Σ.Σ.Ε. και στο προσωπικό των Αμιγών Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα κατωτέρω:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1876/1990 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α’ – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 27/8-3-1990) “Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και άλλες διατάξεις” (άρθρο 6, παρ. 1β), ικανότητα για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και κάθε εργοδότης που απασχολεί πενήντα (50) τουλάχιστον εργαζόμενους.
2.Επειδή σε πολλές επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., δεν υπηρετούν πενήντα (50) εργαζόμενοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου προκειμένου ο εργοδότης να είναι υποχρεωμένος να συνάψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους κατά τόπους Συλλόγους μας, θα πρέπει να φροντίσετε και να διεκδικήσετε οι αποδοχές αυτού του προσωπικού να καθορίζονται με τους κανονισμούς προσωπικού που ψηφίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.
Κατά τον καθορισμό θα πρέπει να διεκδικείτε να γίνετε παραπομπή στις εκάστοτε ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της Ομοσπονδίας μας.

Ύστερα από τα ανωτέρω σας καλούμε μέχρι η Ομοσπονδία να υλοποιήσει το στόχο της, να διεκδικήσετε δυναμικά αξιοποιώντας και την ανωτέρω δυνατότητα προκειμένου και το προσωπικό  αυτό, που συνήθως είναι οι ίδιες ειδικότητες που υπηρετεί στους Δήμους και στις Κοινότητες, να αμείβεται με τις ίδιες αποδοχές.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

 

Ο Πρόεδρος

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καταχανάς