ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2003
Αρ. Πρωτ.:1000

Προς:
Τον Πρόεδρο
και την Ε.Ε. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Κοινοποίηση:
- M.M.Ε.
- Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Κύριε Πρόεδρε,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό του Προέδρου της από τη διαδικασία των χαιρετισμών στο Συνέδριο σας, όπως προβλεπόταν στο πρόγραμμα που εσείς εκδώσατε.
Η στάση σας αυτή, αποτελεί πρόκληση απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία μας. Δείχνει δε, την υποτιμητική αντίληψη εκ μέρους σας στο ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού για την ανάπτυξη της.
Σημειώνουμε ότι και σ΄ αυτό το Συνέδριο, όπως και σε ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν, αρκετοί Δήμαρχοι θεώρησαν ως σημαντικό παράγοντα στην επιδείνωση των οικονομικών των Δήμων τους μισθούς των εργαζομένων. Με την παρέμβαση του εκπροσώπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. θα δινόταν απάντηση στο θέμα αυτό και θα ακουγόταν οι απόψεις των εργαζομένων. Γεγονός, θετικό για την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η οποία διεκδικεί το ρόλο του ισότιμου συνομιλητή στη διαδικασία των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε καλά ότι στις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. δεν συμμετείχε, ή συμμετείχε υποβαθμισμένα, ενώ στα αιτήματα που κάθε φορά σας κοινοποιούμε αποφεύγει να παίρνει θέση ή να απαντά επί της ουσίας, αναγκάζοντας έτσι τις περισσότερες φορές τα δύο μέρη να προχωρούν στην υπογραφή των όποιων συμφωνιών. Η συμμετοχή ως ισότιμου συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις προϋποθέτει ωστόσο υπεύθυνη στάση, που δεν δείξατε στις εναρκτήριες διαδικασίες του Συνεδρίου σας.

Τέλος, θέλουμε να γνωρίσουμε σ΄ όλους τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου σας, ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθούν αλληλέγγυοι στα οικονομικά σας αιτήματα και στους όποιους τρόπους επιλέξετε για να φτάσετε στην ικανοποίηση τους.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. Μπαλασόπουλος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπάμπης Βορτελίνος