ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2006
Αρ. Πρωτ.:391

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να αδιαφορεί για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η πρόσφατη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο έδειξε ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός και δεν υπάρχει καμία διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων μας.
Η υπόθεση της επιτυχίας της 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ 5 και 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 είναι στα χέρια μας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι, Κοινότητες, Δημοτικές Επιχειρήσεις κλπ.) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (Μόνιμοι, Έκτακτοι, εργαζόμενοι στα ειδικά προγράμματα, στα Κ.Ε.Π. κλπ.) να συμμετέχουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:
Στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:
Στην εφαρμογή του Νόμου για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με τον οποίο περιορίζονται βασικές αρμοδιότητες του Κράτους και των Ο.Τ.Α. με σοβαρές επιπτώσεις στους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:
Στην πολιτική λιτότητας και των υπαναχωρήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση για βασικά δικαιώματα μας (εισοδηματική πολιτική, μισθολόγιο, Β.Α.Ε. κλπ.).

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Για δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, δίκαιο φορολογικό σύστημα, κατοχύρωση νέων, σύγχρονων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, νέο μισθολόγιο με υψηλούς βασικούς μισθούς – συντάξεις που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επέκταση των Β.Α.Ε. και στους Ο.Τ.Α. κλπ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων, που έχουν αντικείμενο Δημόσιο και Κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες, με την ταυτόχρονη μεταφορά του προσωπικού τους στους Δήμους.
Την απαλοιφή όλων των ρυθμίσεων από το σχέδιο του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Δ.Κ.Κ.) που κινούνται σ' αυτή την κατεύθυνση, καθώς και τις διατάξεις που εισάγει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Για την άμεση επέκταση της Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, την καταβολή του “Πριμ Παραγωγικότητας” στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, Αθλητικών Κέντρων, Λιμενικά Ταμεία κλπ.

Συνάδελφοι,

Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε τέρμα στην κοροϊδία της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα, γι' αυτό άλλωστε συνεχίζουμε τον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ • 5 ΚΑΙ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 – 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος