ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2006
Αρ. Πρωτ.:107

 

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που έγινε σε βάρος του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. συναδέλφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ και του Επιστημονικού Διευθυντή του ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καθηγητή ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ.

Η δολοφονική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που το σύνολο των εργαζομένων αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκονται στο στόχαστρο των πιο αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιλογών (κατάργηση εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους τραυματισμένους συναδέλφους και καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, έχει τη δύναμη, άμεσα και με συγκεκριμένες μορφές πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων να απαντήσει σε φασιστικές αντιδημοκρατικές πράξεις, νοοτροπίες και αντιλήψεις που έχουν στόχο τους συλλογικούς αγώνες και τους θεσμούς.

 

 


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Βορτελίνος